Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MBN/ J.nr. 2008-7560

Folketingets Socialudvalg

 

Dato: 31. marts 2009

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 25. marts 2009 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 37 (SOU L 114) stillet af Line Barfod (EL).

 

­

Spørgsmål nr. 37:

 

”Når ministeren ikke har dokumentation for de langsigtede virkninger af forældrepålægget jf. ministerens besvarelse af spørgsmål nr. 28, vil ministeren så overveje at gøre forældrepålægget til en forsøgsordning, så de langsigtede effekter kan blive dokumenteret før ordningen gøres permanent?”

 

Svar:

 

Grundet den store fleksibilitet, som forældrepålægget rummer i forhold til fastsættelsen af indhold og udformning, er jeg overbevist om, at forældrepålægget vil have positive virkninger på sigt, hvis det anvendes målrettet.

 

I forlængelse heraf skal det bemærkes, at der jo er afsat midler til en evaluering af lovforslaget. Formålet med evalueringen er blandt andet at belyse anvendelsen af pålæggene, herunder antal, indhold og årsag. Evalueringen vil ligeledes inddrage målgruppens oplevelse med henblik på at få en større indsigt i pålæggenes virkning.

 

 

Karen Jespersen

 

/ Mikkel Boje