ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

31. marts 2009

 

 

Besvarelse af spørgsmål 2 ad L 118 stillet af Erhvervsudvalget den 16. marts 2009 efter ønske fra Ole Vagn Christensen (S).   

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 2:

Hvorfor ønsker ministeren ikke fortsat at have brandsikkerheds-bestemmelser i de to love?

 

Svar:

Et af de overordnede mål med ordningen er at åbne mulighed for, at gentagne væsentlige overtrædelser af særlovgivningerne kan medføre en samlet sanktion i form af frakendelse af retten til at drive fødevarevirksomhed.

 

Derfor indberettes væsentlige overtrædelser af særlovgivningerne af de tilsynsførende myndigheder til ordningens overtrædelsesregister.

 

Siden ordningens etablering den 1. juli 2005 er der ikke foretaget indberetning af overtrædelse af brandlovgivningen til ordningens overtrædelsesregister.

 

Forsvarsministeriet oplyser, at baggrunden herfor er, at manglende overholdelse af de brandforebyggende regler sanktioneres med påbud om afhjælpning af konstaterede mangler eller udstedelse af forbud imod benyttelse, indtil afhjælpning er sket. Overtrædelse af brandlovgivningen sanktioneres derfor typisk ikke med bøde eller fængsel, som er de sanktionsformer, der efter de gældende regler skal indberettes til overtrædelsesregistret.

 

På denne baggrund foreslås det, at brandlovgivningen udgår af ordningen.

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk