J.nr. 706-00062

 

Den 26. marts 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 4 (L 152) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 4

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 11. marts 2009 fra Dansk Byggeri, jf. MPU L 152 - bilag 6.

 

Svar

I overensstemmelse med den politiske aftale om virksomhedernes adgang til genbrugspladserne fremgår det af lovforslaget, at alle virksomheder skal betale et gebyr for adgangen til pladserne. Dette gebyr differentieres efter, hvor meget de forskellige typer af erhvervsvirksomheder belaster genbrugspladserne.

 

I forbindelse med udarbejdelsen af lovforslaget har Miljøstyrelsen indhentet en udtalelse fra Konkurrencestyrelsens Statsstøttesekretariat. Statsstøttesekretariatet har vurderet, at der ikke er tale om statsstøtte og sammenligner genbrugspladsordningen med licensordninger. De borgere og virksomheder, der har købt en kabelpakke og alene benytter sig af de private kanaler, skal alligevel betale licens.

 

Endelig kan jeg oplyse, at drøftelserne med Konkurrencestyrelsen under lovforslagets udformning har givet anledning til at præcisere i forslaget, at virksomheder, der overfor deres kommune kan dokumentere, at de eksporterer alt deres genanvendelige affald, kan fritages fra at betale genbrugspladsgebyr. Jeg mener pÃ¥ den baggrund, at der er gjort op med eventuelle konkurrencespørgsmÃ¥l i forhold til genbrugspladsløsningen.