Skatteudvalget 2008-09
L 202
Offentligt
681605_0001.png
681605_0002.png
J.nr. 2009-511-0038Dato: 12. maj 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven ogforskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og udbyttebe-skatning m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 3 af 3. maj 2009. Spørgsmålet er stilletefter ønske af Klaus Hækkerup (S).
Kristian Jensen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål 3

Hvorfor er bestemmelsen i § 1, nr. 33, i det udsendte høringsforslag, om at ”Er aktierne iselskabet tillagt forskellige rettigheder, skal der korrigeres herfor ved opgørelsen af aktier-nes andel af selskabets indre værdi efter pkt. 1., hvis de forskellige rettigheder har betyd-ning for disse værdier.” udgået?

Svar

Den foreslåede nye § 23 A i aktieavancebeskatningsloven, jf. lovforslagets § 1, nr. 33, erændret i forhold til den udgave, der indgik i det udsendte høringsforslag, idet høringsforsla-gets § 23 A, stk. 1, ikke indgår i det fremsatte lovforslag.Efter høringsforslaget skulle gevinst og tab på porteføljeaktier - også aktier, der ikke er op-taget til handel på et reguleret marked eller på en multilateral handelsfacilitet – opgøres ef-ter lagerprincippet. Lagerbeskatning sker på grundlag af aktiernes handelsværdi. Da det kanvære vanskeligt at fastlægge handelsværdien for ”unoterede” aktier, var det ved § 23 A, stk.1 i høringsforslaget fastlagt, at værdiopgørelsen for disse aktier skulle ske på grundlag afselskabets indre værdi.Efter høringsrunden er lovforslaget ændret, således at det for ”unoterede” porteføljeaktierer muligt at anvende realisationsprincippet i stedet for lagerprincippet. På den baggrund erbestemmelsen i § 23 A, stk. 1 i høringsforslaget om værdiansættelse på grundlag af selska-bets indre værdi udgået. Da den citerede sætning udelukkende knyttede sig til opgørelsen afden indre værdi, er denne i konsekvens heraf ligeledes udgået.
Side 2