Arbejdsmarkedsudvalget 2008-09
L 36
Offentligt
618588_0001.png
Folketingets ArbejdsmarkedsudvalgChristiansborg1240 København K
Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 28. november 2008 stillet følgende spørgs-mål nr. 20 (L 36), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Kar-sten Hønge (SF).

Spørgsmål nr. 20:

”Ministeren bedes oplyse, hvorvidt det vil leve op til det i lovforslaget formuleredekrav om fornøden klarhed om, hvilken løn der efter overenskomsten skal betales (§6 stk. 2), såfremt der anvendes kollektive kampskridt over for en udenlandsktjenesteyder, der yder tjenester inden for industriens område, til støtte for et kravom indgåelse af en kollektiv overenskomst, hvor der er henvist til Industriensoverenskomst (mellem CO-Industri og DI), bl.a. for så vidt angår overenskomstenslønbestemmelser, såfremt disse lønbestemmelser bl.a. rummer den nuværendeindustrioverenskomsts protokollat nr. 8? Der ønskes alene en vurdering af, hvorvidtprotokollat nr. 8 i industrioverenskomsten i sin nuværende udformning lever op tilkravet om fornøden klarhed, når dette protokollat henviser til lønbestemmelser, deri øvrigt anses for at leve op til klarhedskravet og kravet om den nødvendigehensyntagen til eventuelle forpligtigelser, som den udenlandske tjenesteyderallerede måtte have over for de udstationerede lønmodtagere.”

Endeligt svar:

Det er op til arbejdsmarkedets parter at sikre, at de overenskomstbestemmelser, derhenvises til over for en udenlandsk tjenesteyder forud for iværksættelsen af kollek-tive kampskridt, er udformet med fornøden klarhed. Det er herefter Arbejdsretten,der i konkrete tilfælde tager stilling til, om parterne har løftet denne opgave. Jegmener på den baggrund ikke, at det vil være hensigtsmæssigt, at jeg vurderer kon-krete dele af bestemte overenskomster.
Venlig hilsen
Claus Hjort Frederiksen