Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 10. december 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 22 (L 36), som hermed besvares.

 

 

Spørgsmål nr. 22:

”I forlængelse af svaret på L 36 ‑ spørgsmål 4 bedes ministeren oplyse, om L 36 indebærer en begrænsning af konfliktretten i forhold til gældende dansk ret samt forklare, hvordan han kan være sikker på, at lovforslaget er i overensstemmelse med gældende EU‑ret, når han ikke har spurgt Europa‑Kommissionen?”

 

 

Endeligt svar:

Netop sikringen af konfliktretten var formålet med det udredningsarbejde, som lovforslaget udspringer af. L 36 blev anbefalet af alle deltagere i udredningsarbejdet, herunder repræsentanterne for arbejdsmarkedets parter. Parterne har således fundet, at dette lovforslag bedst muligt sikrer, at de fortsat har hovedansvaret for fastlæggelsen af løn- og arbejdsvilkår i Danmark.

 

Som nævnt i svaret på spørgsmål 4 skal der med lovforslaget overholdes visse betingelser, som mest har karakter af formkrav. Som eksempel skal parterne sørge for at de overenskomster, som de vil konflikte for, er tilstrækkeligt klare.

 

Det er op til den enkelte medlemsstat at sikre, at landets lovgivning overholder EU-retten. Dette blev der også taget højde for i forbindelse med udredningsarbejdet, som lå til grund for L 36.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen