Erhvervsudvalget 2009-10
L 10 Bilag 2
Offentligt
743634_0001.png
743634_0002.png
Økonomi- og Erhvervsminister Lene EspersenØkonomi- og ErhvervsministerietSlotsholmsgade 10-121216 København K13. oktober 2009

Vedr. L 10: Forslag til lov om ændring af lov om Danmarks Statistik og forskellige

andre love. (Obligatorisk digital kommunikation mellem virksomheder og det

offentlige, ændring af reglerne om sammensætning af Danmarks Vækstråd m.v.)

Kære Lene EspersenJeg skriver til dig ang. ovenstående lovforslag, som IT-Branchen (ITB) desværre på grund af enintern fejl har overset, at foreningen havde fået i høring. Derfor vil IT-Branchen gerne hermedkomme med sine bemærkninger til ovenstående lovforslag.ITB har særligt kommentarer til § 7, der handler om sammensætningen af Danmarks Vækstråd. Ilovforslaget får Økonomi- og Erhvervsministeren bemyndigelse til at fastsætte nærmere regler om,hvilke arbejdsgiver- og erhvervsorganisationer samt lønmodtagerorganisationer, der erindstillingsberettigede til Danmarks Vækstråd. Fastlæggelsen af, hvilke organisationer, der erindstillingsberettigede, vil ske i en bekendtgørelse.I høringsbrevet til lovforslaget står der, at det forventes, at der fremover udpeges 4 repræsentanterefter indstilling fra DI, Dansk Erhverv, Håndværksrådet samt Landbrug og Fødevarer, enrepræsentant efter fælles indstilling fra Dansk Byggeri, Tekniq og Danske Arkitektvirksomhedersamt en repræsentant efter fælles indstilling fra Finansrådet, Forsikring og pension,Realkreditrådet samt Realkreditforeningen.Som det fremgår af ovenstående bliver ITB ikke nævnt som en af de indstillingsberettigedeorganisationer. ITB vil opfordre til, at ITB bliver en af de udpegningsberettigede organisationer. ITBer brancheforeningen for IT–virksomheder i Danmark og repræsenterer dermed IT-erhvervet, somer et af de videnerhverv, som Danmark skal leve af i fremtiden. ITB repræsenterer over 500 IT-virksomheder og er en selvstændig brancheorganisation, som ikke er en del af andreerhvervsorganisationer.IT-erhvervet er en af de brikker, fremtidens Danmark skal bygges på – erhvervet har storbetydning for væksten i samfundet og dermed for den fortsatte velstandsudvikling. ITbliver anvendt til at udvikle nye produkter, som er med til at løse væsentligesamfundsproblemer. Dette gælder blandt andet inden for sundhedsvidenskab, energi,landbrug/fødevarer og transport/logistik.IT-erhvervet har ca. 200 mia. kr. i omsætning og beskæftiger ca. 100.000 personer. Samtidig erdet et af de mest innovative erhverv herhjemme, idet IT-erhvervet står for ca. 20 procent af desamlede private investeringer i forskning og udvikling.
Det er yderst væsentligt for ITB at blive indstillingsberettiget til Danmarks Vækstråd, idet det ogsågiver adgang til at blive medlem af de regionale vækstfora. De enkelte regionsråd skal i deresudpegning af indstillingsberettigede erhvervsorganisationer nemlig finde fem af deres sekserhvervsrepræsentanter i kredsen af indstillingsberettigede erhvervsorganisationer til DanmarksVækstråd.
Med venlig hilsen
Jette BaadeUnderdirektør