Skatteudvalget 2009-10
L 112
Offentligt
827802_0001.png
827802_0002.png
J.nr. 2010-511-0046Dato: 15. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 112 - Forslag til Lov om ændring af kursgevinstloven og forskellige an-dre love.Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 43 af 9. april 2010. Spørgsmålet er stil-let efter ønske af Jesper Petersen (SF).
Troels Lund Poulsen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål 43:

Hvorfor er den i lovforslaget (§ 10, nr. 4) foreslåede ændring af selskabsskattelovens § 5 Fikke allerede gennemført ved den første ændring i 2009 af ABL § 19.

Svar:

Det var ikke i forbindelse med folketingsbehandlingen af lov nr. 98 af 10. februar 2009 (Ju-stering af rentefradragsbegrænsningsreglerne m.v.) på tale, at ændre overgangstidspunktetfor investeringsforeninger og investeringsselskaber.Det kom imidlertid op i forbindelse med folketingsbehandlingen af lov nr. 1388 af. 21. de-cember 2009 (Mindre justering af reglerne vedrørende investeringsselskaber), jf. supple-rende høringsskema og høringssvar fra FSR jf. L 55 - bilag 6, (Folketingssamling 2009-10):I kommentaren anføres følgende:”Overgangen til beskatning som investeringsselskab sker med virkning fra det år, hvor be-tingelserne i aktieavancebeskatningslovens § 19 er opfyldt.I visse situationer kan dette først konstateres ved udgangen af selskabets indkomstår.Selskabets status som investeringsselskab påvirker beskatningen af aktionærerne – dels vedsalg og dels ved udlodninger af udbytte. Det kan derfor forekomme, at aktionæren eftersalgstidspunktet eller tidspunktet for udlodning af udbytte vil blive udsat for en anden be-skatning, end hvis der ikke efterfølgende var sket en ændring af aktiviteten i selskabet såle-des, at der sker en overgang til beskatning som investeringsselskab.Skatteministeriet er opmærksom på, at dette kan være uhensigtsmæssigt, og vil derfor over-veje, hvorvidt det er muligt at ændre reglerne på dette punkt.”
Ved lovforslaget foreslås det af rette op på denne uhensigtsmæssighed. Der lægges medlovforslaget op til et generelt principskifte i forbindelse med overgangen til og fra at væreen investeringsforening eller et investeringsselskab.Hvor overgangen til og fra at være en investeringsforening eller et investeringsselskab eftergældende regler har virkning frabegyndelsenaf selskabets indkomstår foreslås det, at over-gangen fremover skal have virkning fraudløbetaf selskabets indkomstår. Derved undgåsde problemer, der blev skitseret af FSR.
Side 2