Skatteudvalget 2009-10
L 112
Offentligt
839516_0001.png
839516_0002.png
J.nr. 2010-511-0046Dato: 27. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 112 - Forslag til Lov om ændringaf kursgevinstloven og forskellige andrelove. (Harmonisering af beskatningen af fordringer i danske kroner og frem-med valuta og nedsættelse af beskatningen af kapitalindkomst m.v.)
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 53 af 26. april 2010. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Klaus Hækkerup (S).
Troels Lund Poulsen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål 53:

Til forståelse af mulighederne for at foretage elektronisk opgørelse af overgang af ejerfor-hold (handler m.v.) for aktier, obligationer m.v. ønskes det i forlængelse af besvarelsen afspørgsmål 14 oplyst, om alle ejerforhold til den slags værdipapirer opgøres af Værdipapir-centralen og om Værdipapircentralen i givet fald registrerer værdien ved overgang af ejer-forholdet.

Svar:

Der spørges dels til 1) om alle ejerforhold til den slags værdipapirer opgøres af Værdipa-pircentralen, og dels til 2) om Værdipapircentralen i givet fald registrerer værdien vedovergang af ejerforholdet.Ad 1) Værdipapircentralen registrerer ikke ejerforholdet til alle papirer, men alene til papi-rer, der er indskrevet i den danske værdipapircentral. Registreringen af ejerskabet til selveværdipapiret følger registreringen af VP-kundedepotet. Registreringen af ejerskabet vil så-ledes ske i overensstemmelse med registreringen af ejerskabet til depotet, dvs. som det ejer-skab de danske eller udenlandske kontoførende institutter – dvs. depotførerne – opretter de-res kundes VP-kundedepot i (dvs. i eget navn eller som nomieé/fælles depot).Ad 2) De skattemæssige anskaffelses- og afståelsessummer i forbindelse med overdragelseraf værdipapirer, herunder i forbindelse med handler, registreres ikke i Værdipapircentralen.Det er derfor med L 112 foreslået, at indberetningen om handler – herunder om anskaffel-ses- og afståelsessummerne – skal foretages af fondshandlerne, da de er i besiddelse af derelevante oplysninger.Hensigten med L112 er, at SKAT – på sigt – skal kunne foretage automatisk beregning afgevinst og tab på fordringer på grundlag af indberetninger fra fondshandlere og depotføre-re, således at kursgevinsterne kan fortrykkes på årsopgørelsen. Det forudsætter dog somudgangspunkt, at der er tale om fordringer, der deponeres i Danmark og handles gennemdanske fondshandlere.
Side 2