Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10
L 126 Spørgsmål 18
Offentligt
813290_0001.png

Arbejdsmarkedsudvalget

Til:

Dato:

Beskæftigelsesministeren16. marts 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 126

Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø.(Samarbejde om sikkerhed ogsundhed m.v.).Af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg).

Spørgsmål 18

Ministeren bedes i forlængelse af svaret på L 126 - spørgsmål 11 oplyse, omrækkevidden af ministerens svar om, at ”Arbejdsgiverne og arbejdstagerne kanogså vælge mundtligt at redegøre for processen”. I hvilke situationer er dettilstrækkeligt at redegøre mundtligt for processen med den årligearbejdsmiljødrøftelse, og hvilke krav stilles der til den mundtlige redegørelse?

Spørgsmål 19

I aftaleteksten og i lovforslaget fremgår det, at der ikke længere udelukkendetages udgangspunkt i arbejdslederområder. I den forbindelse bedes ministeren,som en opfølgning på svaret på L 126 - spørgsmål 7, oplyse om ministerensholdning til en situation, hvor en arbejdsgiver og de ansatte på virksomhedenbliver enige om, at det er bedst for dem at organisere arbejdsmiljøsamarbejdetefter arbejdslederområder. Kan det med lovforslaget så stadig lade sig gøre?

Spørgsmål 20

I aftaleteksten og lovforslaget fremgår det, at antallet af medlemmer iarbejdsmiljøorganisationen fastsættes af arbejdsgiveren i samarbejde med deansatte og arbejdslederne. I forlængelse af svaret på L 126 - spørgsmål 10ønskes oplyst, om der med den ”enkelte virksomhed” menes, at det erarbejdsmiljørepræsentanter, ledere og arbejdsgivere, der i samarbejdefastsætter antal arbejdsmiljørepræsentanter?Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Torben Hansen (S).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegne
Helle Sjelleformand.
1/1