Socialudvalget 2009-10
L 168 Spørgsmål 13
Offentligt
835607_0001.png

Socialudvalget

Til:

Dato:

Socialministeren28. april 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 168

Forslag til lov om ændring af lov om social service. (Forbedring og forenkling af regler om støtte til køb af bil).Af socialministeren (Benedikte Kiær).

Spørgsmål 13

Vil ministeren være indstillet på at indføre en forsøgsordning med hjemmel i denalmindelige forsøgsbestemmelse i servicelovens § 184, således at der kanigangsættes forsøg med at borgere, der bevilges støtte til køb af handicapbil, fårmulighed for at vælge mere miljøvenlige biler end tilfældet er i dag, og hvisforsøgsordningen ikke kan gennemføres med hjemmel i servicelovens §184, bedes ministeren yde teknisk bistand til at udarbejde et ændringsforslag,der giver mulighed for at gennemføre forsøgsordningen, og samtidig gøre rede forsin holdning til forsøgsordningen?

Spørgsmål 14

Vil ministeren yde teknisk bistand til at udarbejde et ændringsforslag, derindebærer, at borgere, der bevilges støtte til køb af handicapbil, kan få udbetaltet standardbeløb til købet, uafhængig af valg af bil og dermed til fri anvendelse tilkøb af netop den bil vedkommende ønsker, dog sådan at støtten udgør etmaksimumbeløb, hvoraf der højest udbetales, hvad der svarer til bilens pris, ogvil ministeren samtidig redegøre for sin holdning til ændringsforslaget?
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anne Baastrup (SF).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected] og til [email protected].
På udvalgets vegneMartin Henriksenformand.
1/1