Socialudvalget 2009-10
L 168
Offentligt
833030_0001.png
833030_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 23. april 2010
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
LKR/ J.nr. 2010-1574
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 16. april 2010følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 9 (ad L168).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anne Baastrup (SF).
Spørgsmål nr. 9:”Socialministeren bedes oplyse om ministeren finder det hensigtsmæssigt, atkassebiler tilsyneladende ofte bevilges alene med den begrundelse, at de pågrund af afgiftsfritagelse bliver et billigere alternativ end biler uden mulighedfor afgiftsfritagelse?”
Svar:Deloitte har i sin kortlægning af støtte til køb af bil blandt andet set på kon-sekvenserne af afgiftsreglerne. På baggrund heraf konkluderes det i rappor-ten, at der ikke er grundlag for at antage, at afgiftsfritagelse på kassebilerindgår som et selvstændigt punkt i den økonomiske vurdering af, hvilken afde egnede biler der er billigst.Socialministeriet har i forbindelse med afdækningen af problemer ved deeksisterende regler drøftet dette med en række sagsbehandlere. Der er påbaggrund heraf heller ikke grundlag for at konkludere, at afgiftsfritagelsebetyder, at borgere får bevilget støtte til en kassebil, alene fordi den er bil-ligst egnet.Reglerne om afgiftsfritagelse kan dog have betydning i tilfælde, hvor borge-ren vurderes at have behov for en kassevogn. I disse tilfælde vil reglerne omfritagelse for registreringsafgift kunne betyde, at en borger, hvis behov kandækkes ved en kassebil med plads til fx ni sæder, får bevilget støtte til købaf en kassebil med plads til ti sæder, og altså en større kassebil, alene fordidenne som følge af reglerne om afgiftsfritagelse er billigst egnet.
2
Socialministeriet har dermed intet grundlag for at antage, at reglerne omfritagelse for registreringsafgift betyder, at borgere får bevilget støtte til enkassebil alene fordi denne vurderes at være billigst egnet.
Benedikte Kiær/ Karin Ingemann