Socialudvalget 2009-10
L 169
Offentligt
833135_0001.png
833135_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 23. april 2010
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
EJB/ J.nr. 2010-795
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 15. april 2010følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 21 (L169).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Orla Hav (S).
Spørgsmål nr. 21:”Hvor mange af disse borgere skal der flyttes papirer/sagsakter for?”
Svar:Som udgangspunkt vil lovforslaget omfatte alle personer, for hvem der vedlovforslagets ikrafttræden betales mellemkommunal refusion efter retssik-kerhedslovens § 9 c, stk. 2, nr. 1-5, fordi en tidligere opholdskommune elleranden offentlig myndighed har medvirket til, at den pågældende inden dettetidspunkt har fået ophold i et socialt tilbud m.v. omfattet af lovforslaget i enanden kommune.Den kommune, der som udgangspunkt bliver handlekommune, kan imidlertidefter forslagets § 3, stk. 4, ud fra en samlet afvejning af hensynet til borge-ren, administrative hensyn og de budgetstyringsmæssige hensyn, der liggertil grund for lovforslaget, træffe afgørelse om ikke at overtage handlepligtenefter serviceloven.Den tidligere opholdskommune vil til brug for betaling af mellemkommunalrefusion allerede være i besiddelse af en række oplysninger om den pågæl-dende, jf. også den gældende retssikkerhedslovs § 11 c, stk. 1, nr. 5. I hvil-ket omfang, en kommune til brug for en mulig overvejelse om ikke at overta-ge handlepligten vil have behov for at indhente yderligere oplysninger, vilbero på en konkret vurdering.Med mindre den oprindelige opholdskommune træffer afgørelse om ikke atovertage handlepligten, vil kommunen efter forslaget automatisk blive hand-lekommune i relation til indsatser efter serviceloven fra den 1. januar 2011.
2
Kommunen vil til brug herfor i disse sager skulle sikre sig, at den er i besid-delse af tilstrækkelige oplysninger til at kunne varetage denne opgave.Kommunen skal herunder føre tilsyn med de tilbud, der er truffet afgørelseom efter serviceloven i forhold til den enkelte borger, følge sagen for at sikre,at hjælpen fortsat opfylder sit formål, og træffe fremtidige afgørelser efterserviceloven.Det bemærkes, at den kommune, der overtager handlepligten efter lovfors-laget, kan aftale med borgerens opholdskommune, at opholdskommunenstår for udøvelsen af opgaver efter serviceloven i forhold til borgeren.
Benedikte Kiær/ Eva Pedersen