Skatteudvalget 2009-10
L 202 Bilag 46
Offentligt
845923_0001.png
845923_0002.png
J.nr. 2009-511-0041Dato: 13. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 202 - Forslag til Lov om spil.Hermed sendes kommentar til Danske Spilshenvendelse af 28. april 2010(L 202 – bilag 38).
Troels Lund Poulsen/ Lars Henry Nielsen

Henvendelsen:

Danske Spil (DS) har fremsendt et notat med overskriften ’Spilansvarlighed’, hvori der eren række anbefalinger til ændringer i forslag til lov om spil og emner til regulering i be-kendtgørelsen til lov om spil. DS mener, at de beskyttelsesforanstaltninger, der er foreslåeti forarbejderne til loven til sikring af ansvarligt spil, på flere punkter er fornuftige. DanskeSpil mener dog, at forslagene på nogle punkter er for vidtgående og på andre punkter ikkeer tilstrækkelige.Udover forskellige forslag til sikring af et ansvarligt spiludbud, som kan fastsættes i be-kendtgørelsen til spilleloven, foreslår DS, at forslaget til lov om spil ændres, således at åbnepokernetværk, hvor spiludbyderne kan samle kunder – herunder udenlandske kunder – til atspille mod hinanden, ikke tillades. DS mener, at flereaf de beskyttelsesforanstaltninger, derlægges op til i lovgivningen, ikke kan gennemføres, hvis udenlandske spillere deltager i etåbent netværk.

Kommentar:

Skatteministeriet er i øjeblikket i gang med at udarbejde et udkast til en bekendtgørelse tillov om spil. Ministeriet er i den forbindelse i dialog med Center for Ludomani og Frede-riksberg Centeret for at sikre, at der fastsættes relevante beskyttelsesforanstaltninger. DSnotat vil blive inddraget i dette arbejde.Hvad angår åbne/lukkede pokernetværk er det min opfattelse, at åbne pokernetværk erstandardprodukter hos online spiludbydere, og at det næppe vil være muligt at sikre en suc-cesfuld liberalisering af spillemarkedet i Danmark uden at tillade åbne pokernetværk. Erfa-ringen fra andre lande i Europa viser samtidig, at det er muligt at sikre et kontrolleret ogvelreguleret udbud af poker i et åbent netværk.
Side 2