Skatteudvalget 2009-10
L 202 Bilag 5
Offentligt
828733_0001.png
828733_0002.png
J.nr. 2009-511-0041Dato: 16. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Til udvalgets orientering vedlægges et supplerende hø-ringsskema samt IT-Branchen høringssvar vedrørende for-slag til lov om spil - L 202.
Troels Lund Poulsen
/Lars Henry Nielsen
Høringsskema indeholdende høringssvar fra IT-Branchen og kommentaren hertil vedrørendeforslag til lov om spil – L 202.

Organisationer Bemærkninger i høringssvar

IT-Branchen (ITB) har i sin hen-IT-Branchenvendelse til Skatteudvalget bemær-(ITB)ket, at reglerne, der foreslås i spil-loven, medfører, at gættekonkur-rencer, hvor der for deltagelse skalbetales en indsats (i form af et sms-gebyr) på over 1-2 kr. og hvor dertrækkes lod mellem deltagerne,omfattes af lovens anvendelsesom-råde.ITB mener, at det er uhensigts-mæssigt at sådanne sms-gættekonkurrencer skal reguleresaf spilleloven og henviser til, atgættekonkurrencerne allerede regu-leres af markedsføringsloven, ser-vice 900 bekendtgørelsen (be-kendtgørelse om indholds- og in-formationstjenester med integrerettaksering) og frivillige aftaler i te-lebranchen.ITB foreslår, at gættekonkurrencermed indsats på maksimalt 10 kr.undtages fra spilloven.

Kommentar til bemærkninger

Inden for de senere år har en delmarkedsføringsspil og gættekon-kurrencer på internet, radio- og tvværet udbudt via informations- ogindholdstjenester med integrerettaksering (tidligere service 900-tjenester) eller via sms. Fælles fortjenesterne er, at deltage-ren/spilleren, for at benytte sig afdisse tjenester, skal betale et ge-byr til teleudbyderen. Dette gebyrhar ofte oversteget de reelle om-kostninger forbundet med tele-transmissionen.Det foreslås derfor at fastsætte, atmarkedsføringsspil og gættekon-kurrencer, hvor der skal betales enindsats, der er større end 1-2 kr.skal søge en tilladelse til spilud-buddet, mens spil med mindreindsatser kan afholdes uden tilla-delse.Der henvises til kommentaren tilDanske Medier Forums hørings-svar i det tidligere fremsendte hø-ringsskema vedrørende L 202 (bi-lag 1).
Side 2