Skatteudvalget 2009-10
L 202 Bilag 64
Offentligt
851250_0001.png
851250_0002.png
J.nr. 2009-511-0041Dato: 21. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 202 - Forslag til Lov om spil.Hermed sendes kommentar til materiale udleveret af advokatfirmaet Bech-Bruuns ved foretræde den 19. maj 2010 (L202 – bilag 55).
Troels Lund Poulsen/ Lars Henry Nielsen

Henvendelsen:

Advokatfirmaet Bech-Bruuns udleverede notat fremhæver bl.a. spørgsmålet om, hvorvidtovergangsperioden spænder ben for en succesfuld liberalisering og reelt modvirker lovensformål, samt om den er i strid med EU-reglerne. Endvidere stiller Bech-Bruun en rækkespørgsmål til overgangsperioden om, hvad der i tilladt i relation til danske kunder, herunderspørgsmål om markedsføring, sprog og udvalget af spil, samt varigheden af overgangsperi-oden, og endelig kommer Bech-Bruun med en løsning på overgangsperioden, som efter de-res opfattelse er enkel og tilgodeser alle hensyn – en dispensationsmodel.

Kommentar:

For så vidt spørgsmålet om overgangsperioden og den foreslåede løsning (dispensations-model), skal jeg henvise til svarene på skatteudvalgets spørgsmål 17 og 18 (L 202).I relation til spørgsmålene til overgangsperioden (hvornår vil en udenlandsk spiludbydervære omfattet af gældende spillelovgivning og udbyde spil ulovligt), så er det reglerne i lovom visse spil, lotterier og væddemål (tips- og lottoloven), der gælder for udbud af lotteri,væddemål og online kasinospil i perioden mellem lovforslagets vedtagelse og ikrafttrædel-sen.Af forarbejderne til tips- og lottoloven følger det, at spil, der udbydes via internettet, måanses for at være udbudt i Danmark, såfremt spillet- er rettet mod det danske marked, f.eks. ved at spilleudbyderens hjemmeside er affattet pådansk,- at spillerne kan få råd og vejledning på dansk (dansk kundeservice), eller- spiludbyderens udbud af væddemål har en sammensætning, således at det fremgår, at spil-let er rettet mod danske spillere.Spiludbydere, der markedsfører sig i danske medier, som har en webside på dansk, ellersom har en dansk kundeservice, anses derfor at udbyde spil ulovligt i Danmark.Det fremgår af lovforslaget, under punkt 13 – Administrative konsekvenser for det offentli-ge – at Skatteministeriet i 2010 i forbindelse med behandling af ansøgninger bl.a. skal an-vende 5,5 årsværk. Jeg mener således, at der er truffet de fornødne foranstaltninger medhenblik på at kunne udstede tilladelser gældende fra lovens ikrafttrædelse.
Side 2