Skatteudvalget 2009-10
L 202 Bilag 73
Offentligt
856221_0001.png
856221_0002.png
J.nr. 2009-511-0041Dato: 31. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 202 - Forslag til Lov om spil.Hermed sendes kommentar til Dansk Backgammon Forbunds fornyedehenvendelse af 27. maj 2010 (L 202 – bilag 68).
Troels Lund Poulsen/ Lars Henry Nielsen

Henvendelsen:

Dansk Backgammon Forbund (DBgF) mener, at reglerne i forslag til lov om spil er i stridmed grundlovens § 73 og § 78. DBgF mener fortsat, at turneringsbackgammon er en tanke-sport på linje med turneringsbridge, og at turneringsbackgammon ligeledes bør være undta-get fra lov om spils anvendelsesområde.Den foreslåede løsning, hvorefter backgammonturneringer kan afholdes efter de sammeregler som offentlige hasardspilsturneringer, mener DBgF er uhensigtsmæssig på en rækkepunkter. DBgF peger i den forbindelse på, at det hverken vil være muligt at afholde de småeller de helt store backgammonturneringer (som f.eks. turneringen ’Nordic Open’) – efterde foreslåede regler.

Kommentar:

Spillemyndigheden har været i dialog med DBgF om de foreslåede regler. På baggrund afdenne dialog er der fundet frem til en løsning, som DBgF er tilfreds med. Jeg agter derfor attrække mit seneste forslag om backgammon tilbage og erstatte det med et nyt forslag, hvorjeg foreslår at undtage landbaseret turneringsbackgammon fra lovens anvendelsesområde.Samtidig præciseres det, at hasard-lignende backgammonformer, hvor indsatsen kan forhø-jes i løbet af spillet, er omfattet af loven og derfor ikke kan afholdes uden en tilladelse.Med den foreslåede løsning kan DBgF fortsat arrangere den form for backgammon, somforeningen har afholdt i en årrække.Idet jeg fremsætter nyt forslag om regler for backgammon og samtidigt trækker det oprin-delige ændringsforslag tilbage, har jeg ikke fundet baggrund for at anmode Justitsministeri-et om at vurdere DBgF’s spørgsmål om bestemmelserne i grundloven.
Side 2