Skatteudvalget 2009-10
L 202
Offentligt
845447_0001.png
845447_0002.png
J.nr. 2009-511-0041Dato: 12. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 202 - Forslag til Lov om Lov om spil.Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 10 af 5. maj 2010. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Frank Aaen (EL).
Troels Lund Poulsen/ Lars Henry Nielsen

Spørgsmål:

Vil ministeren redegøre nærmere for, hvorfor det vurderes nødvendigt at spærre for adgangtil hjemmesider, der udbyder spil uden licens i Danmark?

Svar:

Der er i dag en række udenlandske spiludbydere, der retter deres markedsføring og spilsidermod det danske marked. Det må forventes, at størstedelen af disse spiludbydere i forbindel-se med en liberalisering af det danske spillemarked vil lovliggøre spiludbuddet til danskereved at ansøge om en dansk tilladelse, hvis vilkårene, herunder afgiftsniveauet, er attraktive.Men der vil formentlig være nogle spiludbydere, der fortsat vil forsøge at markedsføre sig iDanmark uden at ansøge om en dansk tilladelse og betale dansk afgift. Der er behov for atbeskytte det lovlige spillemarked fra disse spiludbydere – bl.a. ved at spærre for adgang tilde ulovlige spilsider.Forslaget om internetblokering skal ses i sammenhæng med de andre forslag til beskyttelseaf spillemarkedet. Det foreslås således at spillemarkedet beskyttes på følgende måder:- Ved blokering af kreditkortbetalinger, hvorefter det ikke er tilladt for betalingsinstitutio-ner, f.eks. PBS, kreditkortselskaber m.v., at formidle betalinger til og fra spiludbydere, deruden tilladelse udbyder spil til personer her i landet. Betalingsblokering af ulovlige spil an-vendes bl.a. i USA og Norge og er foreslået i Frankrig.- Ved at det fastsættes, at det ikke er tilladt for internetudbydere, (herved forstås internet-udbydere, der stiller en DNS-server til rådighed for egne internetbrugere eller andre udby-deres internetbrugere, for eksempel TDC, Telenor og Telia) at formidle internetadgang tilulovlige spilsystemer.I de tilfælde, hvor en internetudbyder har modtaget en henstilling af den omhandlede karak-ter fra spillemyndigheden, kan internetudbyderen i henhold til den foreslåede bestemmelseundgå at overtræde loven ved at etablere en DNS-blokering (internetblokering) i forhold tildet pågældende internetdomæne.Såfremt en henstilling til en internetudbyder eller et pengeinstitut ikke følges, kan spille-myndigheden søge bestemmelsen håndhævet ved nedlæggelse af forbud i fogedretten efterreglerne i retsplejelovens kapitel 57. Ifølge retsplejelovens § 641, stk. 1, kan fogedrettenved forbud pålægge parter i private retsforhold at undlade handlinger, som strider mod re-kvirentens ret. I henhold til § 651 i samme kapitel fremgår det, at det kan straffes med bødeeller fængsel indtil 4 måneder forsætligt at overtræde et fogedforbud.Internetblokering bruges i Italien og er foreslået i Frankrig.- Ved reklameforbud, som i de nordiske lande. Dette forbud er allerede fastsat i spillelov-givningen.Det er vurderingen, at hvis ovennævnte afskærmningsmetoder introduceres, kan de tilsam-men i praksis og i sammenhæng med en åbning af markedet udgøre en tilstrækkelig af-skærmning af spillemarkedet.
Side 2