Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
L 36
Offentligt
766203_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 27. november 2009Sagsnr.: 670
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 13. november2009 stillet følgende spørgsmål nr. 3 vedrørende L 36 – Forslag til lov om ændring aflov om jordbrugets anvendelse af gødning og plantedække (Dyrkningsrelaterede tiltagm.v.), som hermed besvares.

Spørgsmål 3:

”Vil ministeren redegøre for rationalet i, at forslaget giver mulighed for at øgevirksomhedens kvælstofkvote ved etablering af efterafgrøder ud over de pligtige, nårmålet på længere sigt er at reducere den samlede kvote yderligere?”

Svar:

Forslaget om, at en jordbruger, der frivilligt ønsker at etablere efterafgrøder ud over dekrav, som loven stiller, i samme planperiode får mulighed for at forøge kvælstofkvoten,skal ses som en mulighed for at give den enkelte jordbruger større fleksibilitet iforbindelse med de øgede krav, der med lovforslaget stilles til den enkelte jordbruger.Miljøeffekten af den større udbragte mængde kvælstof på jordbrugsvirksomheden somfølge af bedriftens øgede kvælstofkvote opvejes af den miljøeffekt, som opnås ved at deyderligere efterafgrøder optager kvælstof. Forslaget er således miljøneutralt.
Eva Kjer Hansen
/Charlotte Ahrendt Steen