Socialudvalget 2009-10
L 172
Offentligt
840377_0001.png
840377_0002.png
Folketingets SocialudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
6. maj 2010
Socialudvalget har i brev af 27. april 2010 stillet følgende spørgsmål nr. 1 (L 172),som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Henriksen (DF).
J.nr. 2010-0003846
Spørgsmål nr. 1:
”Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der indebærer, atFærøerne og Grønland, som jo er en del af Rigsfællesskabet, undtages forden generelle meddelelsespligt i lovforslaget?”
Endeligt svar:
Et ændringsforslag, der indebærer, at personer, der tager midlertidigt ophold af me-re end 2 måneders varighed i Grønland eller på Færøerne, undtages fra den udvide-de meddelelsespligt, som er foreslået i lovforslag L 172, kunne udformes således:
Til § 1.1)Nr. 1 affattes således:”1. Efter § 41 indsættes:»§41 a.Personer, der modtager folkepension eller førtidspension og har fast bo-pæl i Danmark, skal give kommunalbestyrelsen meddelelse om et midlertidigt op-hold af mere end 2 måneders varighed i lande uden for EU/EØS og Schweiz, dogikke ved ophold i Grønland eller på Færøerne.Stk. 2.Personer, der er omfattet af stk. 1, skal før afrejsen give kommunalbesty-relsen meddelelse om afrejsedato og forventet dato for hjemkomst.Stk. 3.Hvis et midlertidigt ophold uden for de lande, der er nævnt i stk. 1, modforventning ved afrejsen eller senere forventes at få eller får en varighed af mereend 2 måneder, meddeles afrejsedato og forventet dato for hjemkomst hurtigst mu-ligt til kommunalbestyrelsen.Stk. 4.Personer, der er omfattet af stk. 1, skal give kommunalbestyrelsen medde-lelse om datoen for hjemkomst umiddelbart efter hjemkomsten.Stk. 5.Personer, der er omfattet af stk. 1, som opholder sig i et land uden forEU/EØS og Schweiz, dog ikke i Grønland eller på Færøerne, i mere end 2 måne-der, og som under udlandsopholdet har eller får udenlandske indtægter, skal givekommunalbestyrelsen oplysning herom, og under udlandsopholdet hver måned op-lyse kommunalbestyrelsen om indtægtens størrelse.«”.
Til § 2.1)Nr. 1 affattes således:”1. Efter § 41 indsættes:»§41 a.Personer, der modtager førtidspension og har fast bopæl i Danmark, skalgive kommunalbestyrelsen meddelelse om et midlertidigt ophold af mere end 2måneders varighed i lande uden for EU/EØS eller Schweiz, dog ikke ved ophold iGrønland eller på Færøerne.Stk. 2.Personer, der er omfattet af stk. 1, skal før afrejsen give kommunalbesty-relsen meddelelse om afrejsedato og forventet dato for hjemkomst.Stk. 3.Hvis et midlertidigt ophold uden for de lande, der er nævnt i stk. 1, modforventning ved afrejsen eller senere forventes at få eller får en varighed af mereend 2 måneder, meddeles afrejsedato og forventet dato for hjemkomst hurtigst mu-ligt til kommunalbestyrelsen.Stk. 4.Personer, der er omfattet af stk. 1, skal give kommunalbestyrelsen medde-lelse om datoen for hjemkomst umiddelbart efter hjemkomsten.Stk. 5.Personer, der er omfattet af stk. 1, som opholder sig i et land uden forEU/EØS og Schweiz, dog ikke i Grønland eller på Færøerne, i mere end 2 måne-der, og som under udlandsopholdet har eller får udenlandske indtægter, skal givekommunalbestyrelsen oplysning herom, og under udlandsopholdet hver måned op-lyse kommunalbestyrelsen om indtægtens størrelse.«”.Grønland og Færøerne vil med ændringsforslaget få en særstatus i forhold til denudvidede oplysningspligt, som foreslås indført med det fremsatte lovforslag L 172,fordi de er en del af det danske rigsfællesskab.Jeg kan tilkendegive, at jeg kan støtte et eventuelt ændringsforslag med ovenståen-de indhold.
Venlig hilsen
Inger Støjberg
2