Europaudvalget 2010-11 (1. samling)
EUU Alm.del Bilag 101
Offentligt
KOMITÉSAG
Tilladelse til markedsføring af et sardin (Sardinops sagax)–peptid-
produkt som en ny levnedsmiddelingrediens
Til underretning for Folketingets Europaudvalg vedlægges Fødevaremi-nisteriets notat og grundnotat om forslag til Kommissionens afgørelseom tilladelse til markedsføring af et sardin (Sardinops sagax)–peptid-produkt som en ny levnedsmiddelingrediens i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 258/97 (komitésag).Forslaget forventes sat til afstemning på mødet i Den Stående Komitéfor Fødevarekæden og Dyresundhed (SCoFCAH) den 6. december 2010.Forslaget vurderes, som det foreligger, at have negative effekter på be-skyttelsesniveauet.Regeringen agter at lægge afgørende vægt på, at de tilladte maksimums-grænser for indhold af sardinpeptid-produktet i de forskellige fødevare-grupper er i overensstemmelse med de niveauer, som Den EuropæiskeFødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) har vurderet som sikre, og at pro-dukter, hvor stoffet tilsættes, skal mærkes med, at de ikke er egnede tilbørn, gravide og ammende.