Europaudvalget 2010-11 (1. samling)
EUU Alm.del
Offentligt
982467_0001.png
Folketingets Europaudvalg
København, den 11. april 2011Sagsnr.: 9692FVM 888
Folketingets Europaudvalg har i brev af 17. marts 2011 stillet følgende spørgsmål nr. 127(EUU alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pia OlsenDyhr (SF).

Spørgsmål 127:

”Transparent Sea har den 11. marts 2011 sendt et brev til Europa-Kommissionen, hvor debeder om adgang til evalueringsrapporter af EU’s fiskeripartnerskabsaftaler medtredjelande. Kan ministeren oplyse, hvad den danske holdning er i forhold til offentligadgang til disse evalueringsrapporter samt om ministeren vil arbejde for offentlig adgangtil disse rapporter?”

Svar:

Det er væsentligt for Danmark, at EU’s fiskeripartnerskabsaftaler fungerer i henhold tilde overordnede mål om bæredygtig udnyttelse af fiskeressourcerne, at de bidrager tiludvikling, demokrati, menneskerettigheder og arbejdspladser lokalt og atbestandsvurderinger, lokal kontrol og forvaltning udbygges og styrkes. I den forbindelseer det væsentligt for regeringen, at relevante oplysninger er offentligt tilgængelige,således at aftalerne kan drøftes i åbenhed og på et oplyst grundlag.