Meddelelse om humanitær fødevarebistand

Meddelelse fra Kommissionen til Rådet og Europa-Parlamentet: Humanitær fødevarebistand

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Meddelelse
KOM20100126 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
31.03.2010
Dokumenttype:
Meddelelse
Procedurenummer:
COM/2010/0126
EU's databaser om forslaget
Tillæg: SEK (2010) 374

Rådet, Europa-Parlamentet og Kommissionen vedtog i december 2007 en konsensus om humanitær bistand. Med vedtagelsen af denne erklæring forpligter de tre institutioner sig til at arbejde for fremme af effektiviteten af EU's humanitære bistand. Kommissionen ville som følge heraf udarbejde en handlingsplan for de praktiske foranstaltninger til gennemførelse af denne erklæring.

Det overordnede mål med denne meddelelse er at gøre EU's fødevarebistand så effektiv som mulig og at skabe øget sammenhæng mellem de forskellige politikker og en bedre koordinering af leveringen af fødevarebistand.

Den nye politik for humanitær fødevarebistand, som supplerer politikken for fødevaresikkerhed, KOM (2010) 0127, indeholder målene, principperne og strategierne for EU's indsats for at løse akutte problemer vedrørende fødevareusikkerhed og underernæring i krisesituationer. Der fokuseres på at nå ud til de ernæringsmæssigt mest sårbare befolkningsgrupper i nødsituationer, særlig kvinder og børn, og på at sikre kriseramte samfunds evne til at brødføde sig selv på både kort og længere sigt.

Det fremgår af Kommissionens meddelelse, at mere end en milliard mennesker lider under permanent eller forbigående fødevaremangel, og at 95 % af de underernærede lever i udviklingslandene.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".