Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 111
Offentligt
J.nr. 2010-231-0038Dato: 28.02.2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 111 - Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (Fedt-
afgiftsloven).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 15 af 16. februar 2011. Spørgsmåleter stillet efter ønske fra Anders Samuelsen (LA).
Troels Lund Poulsen/ Jeanette Rose Hansen
Spørgsmål 15:
Vil ministeren give et estimat af, hvad det vil koste i mindreprovenu ude-lukkende at beskatte den gennemsnitlige anvendelse af olie, smør m.v., så virksomheder iforbindelse med forarbejdning af fødevarer ikke bliver beskattet af spild, som ikke bliveroptaget i slutproduktet?
Svar:
Det spild, der opstår i relation til de forskellige fedtstoffer som f.eks. smør, olie ogvegetabilsk fedt, må forventes at variere med det pågældende produkt, eks.vis smør der an-vendes til stegning i forhold til olie, der anvendes til friturestegning. Hertil kommer, at detogså må forventes, at spildet vil afhænge af, hvilke fødevareproducenter, der er tale om. Erder f.eks. tale om en virksomhed, der producerer franske kartofler eller en pizzarestaurant,der steger pommes fritter og kylling m.v. Det vil således være ganske kompliceret at skullefastsætte satser for den gennemsnitlige anvendelse af olie, smør m.v., og det er derfor hellerikke umiddelbart muligt at skønne over mindreprovenuet herved.
Side 2