Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
L 158
Offentligt
985998_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 18. april 2011Sagsnr.: 9823Dok.nr.: 227976
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 14. april 2011udbedt sig min besvarelse af spørgsmål 43 i forbindelse med forslag til lov omrandzoner, L 158. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra René Christensen (DF).

Spørgsmål 43:

”Vil ministeren oplyse, hvorvidt arealer beliggende mellem 2 grøfter med etuforholdsmæssigt lille dyrkningsareal vil være omfattet af en dispensationsordning?”

Svar:

Udgangspunktet for lovforslaget er, at der skal udlægges randzoner langs alle søer ogvandløb i landzonen. Der er ikke i lovforslaget forudsat en specifik dispensationadgangrelateret til markstørrelse.Allerede i dag er dyrkningen af småarealer sjældent rentabel, hvorfor de fleste dyrkedemarker vil være af en vis størrelse. Jeg finder det derfor ikke sandsynligt, atrandzoneloven i større omfang skulle kunne udløse problemer med meget smårestarealer, og i det omfang, at dette i enkelte tilfælde alligevel skulle ske, vil detøkonomiske tab udløst heraf i sagens natur være stærkt begrænset.For så vidt angår de særlige problemer i marskområderne skal jeg henvise tilundtagelsesbetsemmelsen vedrørende disse områder i lovforslagets § 1, stk. 3.
Henrik Høegh
/ Ulla Heiden