Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
L 158
Offentligt
993939_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, 9. maj 2011Sagsnr.: 10009Dok.nr.: 233043
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 2. maj 2011 stilletfølgende spørgsmål nr. 56 vedrørende L 158, forslag til lov om randzoner, som hermedbesvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Ole Vagn Christensen (S):

Spørgsmål 56:

”Vil ministeren oplyse, hvilken økonomisk fordel og dermed behov for mindre kom-pensation der vil være tale om, hvis landmanden kan sælge overskuddet fra den reduce-rede kvælstofnorm?”

Svar:

Der er ikke tale om, at randzonearealet udløser et overskud af kvælstof fra den reduce-rede kvælstofnorm for bedriften, når arealet bliver mindre. I henhold til reglerne iGødskningsloven, er det et krav, at et areal skal have afgrøder med en kvælstofnorm forat kunne indregnes i bedriftens samlede tilladte gødningsforbrug. Da randzonerne ikkemå dyrkes og derved ikke kan have afgrøder med en kvælstofnorm, vil bedriftens sam-lede tilladte forbrug af kvælstof blive reduceret. Landmanden vil derfor ikke kunne sæl-ge et ikke-eksisterende overskud fra en reduceret kvælstofnorm pga. randzonen.
Henrik Høegh
/Kim Holm Boesen