Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
L 159 Bilag 7
Offentligt
987209_0001.png
987209_0002.png
987209_0003.png
987209_0004.png
Til lovforslag nr.L forslagsnummer
Folketinget -NaN (x. samling)
Betænkning afgivet af Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den 00. maj 2011
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om statsgaranti for lån til yngre jordbrugerem.v.(Nedlæggelse af ordningen med statsgaranti for lån til yngre jordbrugere)[af fødevareministeren (Henrik Høegh)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 24. februar 2011 og var til1. behandling den 15. marts 2011. Lovforslaget blev efter 1.behandling henvist til behandling i Fødevareudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og fødevareministeren sendte den 16. decem-ber 2010 dette udkast til udvalget, jf. FLF alm. del – bilag118. Den 24. februar 2011 sendte fødevareministeren deindkomne høringssvar og et notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtagetskriftlige henvendelser fra:Dansk Gartneri,LandboUngdom ogLandbrug & Fødevarer.Fødevareministeren har over for udvalget kommenteretde skriftlige henvendelser til udvalget.DeputationerEndvidere har LandboUngdom og Landbrug & Fødeva-rer mundtligt over for udvalget redegjort for deres holdningtil lovforslaget.SpørgsmålUdvalget har stillet 29 spørgsmål til fødevareministerentil skriftlig besvarelse, [som denne har besvaret. ]2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit,Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin var på tidspunktetfor betænkningens afgivelse ikke repræsenteret med med-lemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang til at kom-me med indstillinger eller politiske udtalelser i betænknin-gen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
Torsten Schack Pedersen (V)nfmd.Tina Nedergaard (V) Erling Bonnesen (V) Jens Kirk (V) Eyvind Vesselbo (V)René Christensen (DF)fmd.Bent Bøgsted (DF) Kristian Thulesen Dahl (DF) Tage Leegaard (KF) Bjarne Laustsen (S)
DocIDJournalnummer
2
Ole Vagn Christensen (S) Benny Engelbrecht (S) Christian H. Hansen (UFG) Kristen Touborg (SF) Pia Olsen Dyhr (SF)Bente Dahl (RV) Per Clausen (EL)Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer iudvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 159Bilagsnr.123456TitelHøringssvar og høringsnotat, fra fødevareministerenTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetHenvendelse af 21/3-11 fra LandboUngdomHenvendelse af 23/3-11 fra Dansk GartneriHenvendelse af 23/3-11 fra Landbrug & FødevarerHenvendelse af 29/3-11 fra LandboUngdom
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 159Spm.nr.12TitelSpm. om, hvorvidt alle EU-midler hjemtages, til fødevareministe-ren, [og ministerens svar herpå]Spm. om kommentar til henvendelsen af 21/3-11 fra LandboUng-dom, jf. L 159 – bilag 3, til fødevareministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om ministeren tror, at landbrugets økonomiske situation kanvendes, så landbrugserhvervet bliver fremtidens erhverv, til føde-vareministeren, og ministerens svar herpåSpm. om den situation kan opstå, at 800 håbefulde unge igen haren drøm om at blive arvtager til bedrifterne, til fødevareministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om det er rigtigt at fratage unge muligheden for yj-lån i enaf ungdomsarbejdsløshedens værste periode i et fremtidserhverv,til fødevareministeren, og ministerens svar herpåSpm. om det er rigtigt forstået, at når kun 50 unge har ansøgt omlån, så kan det skyldes krisen, til fødevareministeren, og ministe-rens svar herpåSpm. om ministeren ingen tro har på, at landbrug i fremtiden vilgive plads til unge som ønsker foden under eget bord, til fødeva-reministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren har opgivet selvejet i landbruget og overdra-get landbruget til kapitalstærke kredse, som kan indføre »stavns-båndet igen«, til fødevareministeren, og ministerens svar herpåSpm. om det ikke var selvstændige unge landmænd, der tog overved stavnsbåndets ophævelse, da den daværende kapitalmagt spil-lede fallit, til fødevareministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil se på etablering af en ny støtteordning,der er i overensstemmelse med EU-reglerne, til fødevareministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om hvad ministerens holdning er til en jordbrugerfond, hvorlandbruget selv løser opgaven, til fødevareministeren, og ministe-rens svar herpå
3
4
5
6
7
8
9
10
11
4
12
13
14
15
16
17
18
Spm. om ministerens begrundelse, hvis ministerens holdning tilen jordbruger fond er negativ, til fødevareministeren, og ministe-rens svar herpåSpm. om ministeren ikke mener, at landbrugets fremtid og de un-ges muligheder for at få fodfæste i landbruget er en Landbrugs-kommission værdig, til fødevareministeren, og ministerens svarherpåSpm. om ministerens begrundelse, hvis ministeren ikke ønsker atnedsætte en Landbrugskommission, til fødevareministeren, ogministerens svar herpåSpm. om kommentar til henvendelsen af 23/3-11 fra Dansk Gart-neri, jf. L 159 – bilag 4, til fødevareministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om kommentar til henvendelsen af 23/3-11 fra Landbrug &Fødevarer, jf. L 159 – bilag 5, til fødevareministeren, og ministe-rens svar herpåSpm. om kommentar til henvendelsen af 29/3-11 fra LandboUng-dom, jf. L 159 – bilag 6, til fødevareministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om, hvor mange yngre landmænd, der har handlet land-brugsejendom baseret på en berettiget forventning om den lavepræmiesats på 0,7 pct., til fødevareministeren, [og ministerenssvar herpå]