Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 208 Bilag 28
Offentligt
1003447_0001.png
1003447_0002.png
J.nr. 2011-311-0063Dato: 26. maj 2011
Til
Folketinget - Skatteudvalget

L 208 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og lov om hjem-

meservice (Forsøgsordning med fradrag for hjælp og istandsættelse i

hjemmet).

Hermed sendes kommentar til henvendelse af 26. maj 2011 fra DanskByggeri (L208 – bilag 14).
Peter Christensen/ Søren Schou
Dansk Byggeri støtter forslaget og den hurtige lovbehandling i Folketinget. Dansk Byggeriopfordrer til, at følgende tilføjes/præciseres på positivlisten for serviceydelser omfattet affradragsordningen:Vedrørende boligens ydre rammer:--”Reparation og fornyelse af kloak frem til tilslutning til offentlig ledning/brønd”(præcisering af ”fornyelse eller etablering af dræn”).”Opretning og fornyelse af belægninger i terræn – indenfor grundgrænsen” (skal sesi sammenhæng med ”forbedring af tilgængelighed”).
Vedrørende boligens indre rammer:-”Alle arbejder, der omfatter reparation, vedligeholdelse og udskiftning af boligensindre rammer”, alternativt en præcisering af ”gulvarbejder” med følgende formule-ring: ”Reparation og fornyelse af gulve, vægge og lofter samt isolering i forbindelsehermed”. (Der er tvivl om lofts- og vægarbejder udført af murere eller tømrere eromfattet, eksempelvis efterisolering indefra. Det virker ulogisk i og med både”gulvarbejder” og ”maler- og tapetserarbejde” samt ”isolering af ydervægge” ernævnt direkte).
Vedrørende såvel boligens ydre som indre rammer:-”Vedligeholdelse og udskiftning af trapper”.

Hertil bemærkes:

Ved fortolkning og afgrænsning af hvilke serviceydelser, der er omfattet af fradragsordnin-gen, er der taget udgangspunkt i de tidligere lignende tilskudsordninger. I forhold til vedli-geholdelse og reparation af eksisterende helårsbolig er der tale om en gengivelse af ydel-serne fra Renoveringspuljen 2009, jf. § 1, stk. 2 og 3, i bekendtgørelse nr. 281 af 7. april2009.Det var efter mine oplysninger ikke muligt at få tilskud til reparation og fornyelse af kloakfrem til tilslutning til offentlig ledning/brønd, da fokus for tilskudsordningen var selve boli-gen - ikke terrænet knyttet til boligen. På den baggrund er reparation og fornyelse af kloakfrem til tilslutning til offentlig brønd/ledning ikke omfattet af den foreslåede fradragsord-ning. Tilsvarende begrundelse gælder for ikke at omfatte opretning og fornyelse af belæg-ninger i terræn – indenfor grundgrænsen - af fradragsordningen.Det var efter mine oplysninger heller ikke muligt at få tilskud til vedligeholdelse og ud-skiftning af trapper. På den baggrund vil trapper heller ikke være omfattet af fradragsord-ningen.Derimod kan jeg med dette svar fjerne tvivl om, hvorvidt lofts- og vægarbejder udført afmurere eller tømrere er omfattet af fradragsordningen, eksempelvis efterisolering indefra.Dette arbejde ligger indenfor ordningens rammer.Afslutningsvis kan jeg oplyse, at der på Skatteministeriets hjemmeside vil blive vejledt nærme-re om de omfattede ydelser med udgangspunkt i den vejledning, som blev anvendt i forbindelsemed Renoveringspuljen.
Side 2