Boligudvalget 2010-11 (1. samling)
L 60
Offentligt
928551_0001.png
928551_0002.png
Folketingets Boligudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518E-mail [email protected]www.sm.dk
Dato: 6. december 2010
Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 3. december 2010følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 8 ad for-slag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Stop for anvisningtil ghettoområder af borgere fra lande uden for Det Europæiske Økonomi-ske Samarbejdsområde) (L 60)
J.nr. 2010-7278
Spørgsmål nr. 8:Realkreditrådet og Realkreditforeningen udtrykker i deres høringssvar bekym-ring for, at forslaget vil føre til flere tomme boliger i udsatte boligområder ogdermed skade de pågældende boligafdelinger økonomisk. Vil ministeren vurde-re, om forslaget kan medføre negative økonomiske konsekvenser for de berørteboligafdelinger?
Svar:Efter de gældende regler i almenboliglovens § 59, betaler kommunen lejen fradet tidspunkt, fra hvilket den ledige bolig er til rådighed for kommunalbestyrel-sen, og indtil udlejning sker. Ændrer kommunen en beslutning om at råde overen bolig, som ikke er udlejet, skal lejen dog ikke betales ud over det tidspunkt,hvorfra en opsigelse ville have haft virkning.Disse regler gælder fortsat. Da kommunalbestyrelsen efter forslaget som ho-vedregel ikke kan anvise ledige boliger til visse personer, skal de anvise andrepersoner til de ledige boliger. Kommunalbestyrelser betaler fortsat lejen frem tildet tidspunkt, hvor den er udlejet. Har kommunalbestyrelsen ikke mulighed forat anvise til den ledige bolig, kan de lade boligen gå tilbage til boligorganisatio-
nen til udlejning efter ventelisten. Kommunalbestyrelsen betaler herved lejenfrem til det tidspunkt, hvor en opsigelse ville have haft virkning.Forslaget har således ikke negative økonomiske konsekvenser for de berørteafdelinger.
Benedikte Kiær/MikaelLynnerup Kristensen
2