Boligudvalget 2010-11 (1. samling)
L 61
Offentligt
931025_0001.png
931025_0002.png
Folketingets Boligudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 8. december 2010
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
HSV/ J.nr. 2010-7278
Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 7. december2010 følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr.34 ad forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov omleje af almene boliger og lov om leje (Styrket indsats i ghettoområderog anvendelse af den almene boligsektors midler). (L 61)
Spørgsmål nr. 34:I forlængelse af ministerens svar på spørgsmål 4 ad L61, bedes ministerenbesvare om Landsbyggefonden vil få øget frihed til at iværksætte rentableenergirenoveringer og videre om rentable energirenoveringer vil kunne und-gå at blive medregnet i den afsatte renoveringsramme - altså om rentableenergirenoveringer kan ligge uden for den afsatte renoveringsramme? Spør-geren finder ikke at svarene på disse spørgsmål er givet i ministerens besva-relse af DI Byggematerialers høringssvar.Svar:Det fremgår - under henvisning til DI Byggematerialers høringssvar - af hø-ringsnotatet til L 61 fremsendt til Boligudvalget, at en boligafdeling altid harmulighed for og incitament til at iværksætte rentable energiinvesteringer efterde almindeligt gældende regler - udenfor Landsbyggefondens ramme.Til grund for dette svar ligger, at rentable energiinvesteringer vil kunne finan-sieres af beboerne selv gennem bl.a. sparede driftsudgifter. Landsbygge-fonden støtter derfor som udgangspunkt ikke sådanne investeringer. Set ilyset af det renoveringsbehov, der er i den almene boligsektor, finder jegdette rimeligt.Investeringer i energibesparende foranstaltninger kan have forskellig renta-bilitet afhængig af foranstaltningens karakter, bygningens varmeforsyning,prisen på varmeforsyningen, hvilke foranstaltninger der i øvrigt skal gennem-føres på bygningen, mv. Det kan derfor ved gennemførelsen af et større
2
renoveringsprojekt være vanskeligt præcist at fastlægge en bestemt rentabi-litet af en energiinvestering.Hvis det besluttes at gennemføre bygningsarbejder med støtte fra Lands-byggefonden - fx en facaderenovering - vil det ofte kunne betale sig at gen-nemføre andre/tilstødende energiarbejder, idet disse vil kunne opnå en bed-re rentabilitet, når arbejderne gennemføres samtidigt.Der er umiddelbart ikke noget til hinder for, at en boligafdeling beslutter gen-nemførelsen af rentable energiinvesteringer i sammenhæng med gennemfø-relsen af andre arbejder støttet af Landsbyggefonden.Jeg kan i øvrigt henvise til mit svar på spørgsmål 1, hvoraf bl.a. fremgår, atdet skønnes, at ca. 1/3 af Landsbyggefondens ramme anvendes til energire-laterede arbejder.
Benedikte Kiær/ Mikael Lynnerup Kristensen