Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 67
Offentligt
928043_0001.png
Folketingets ArbejdsmarkedsudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
5. december 2010
Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 22. november 2010 stillet følgende spørgs-mål nr. 4 (AMU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Lennart Damsbo-Andersen (S).
J.nr. 2010-0018205

Spørgsmål nr. 4:

”Ministeren bedes oplyse, hvorvidt ministeren finder det rimeligt over for f.eks.terminalkræftpatienter eller kvinder, der skal på barsel inden for en måned, at manudskyder lovgivning, der fritager disse grupper for aktivering, jf. bemærkningernetil lovforslaget.”

Endeligt svar:

Jeg vil starte med at slå fast, at det følger af gældende lovgivning, at kommunenkan give tilbud til sygemeldte. Kommunen skal ikke give tilbud.Det fremgår også af lovgivningen, at tilbuddet altid skal tilpasses den sygemeldtesforudsætninger og behov, samt helbredstilstand og ressourcer. Og kommunen skalkun give tilbud, hvis det er i overensstemmelse med behandlingen og sygdommen,og tilbud må under ingen omstændigheder modvirke helbredelsen.Hvis kommunen eller den sygemeldte er i tvivl om et tilbud er foreneligt med syg-dommen, skal sagsbehandleren kontakte den syges egen læge eller sygehuslæge forat drøfte indsatsen. Kommunen skal også kontakte sygemeldtes læge, hvis den sy-gemeldte mener, at et foreslået tilbud er uforeneligt med sygemeldtes helbredstil-stand og et evt. behandlingsforløb i sundhedssystemet.Hvis en borger er så syg, at kontakt ikke er hensigtsmæssig eller mulig, kan kom-munen sætte sagen på standby, hvor kommunen følger op på borgernes situationuden kontakt til den syge, men ved kontakt med læger og andre enheder i kommu-nen. Først i det øjeblik, hvor det skønnes rimeligt og hensigtsmæssigt for borgerenat deltage i en samtale, skal kommunen indkalde borgeren til opfølgningssamtale.
Venlig hilsen
Inger Støjberg