Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 79
Offentligt
928868_0001.png
928868_0002.png
J.nr. 2010-311-0055Dato:7. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 79 - Forslag til lov om ændring af lov om en børnefami-lieydelse og lov om børnetilskud og forskudsvis udbetalingaf børnebidrag (Optjeningsprincip for børnefamilieydelseog børnetilskud, forbedret kontrol og udvidet modreg-ningsadgang ved udbetaling af børnefamilieydelse).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 6 af 3. december 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S).
Troels Lund Poulsen/ Søren Schou
Spørgsmål 6Er der i de sager, som EU-Domstolen har forholdt sig til om unionborgeres adgang til soci-ale ydelser, og hvor EU-Domstolen i henhold til lovforslagets bemærkninger har anerkendt,at en medlemsstat kan stille krav om, at den pågældende har en vis tilknytning til statensom betingelse for at kunne opnå den pågældende sociale ydelse, eksempler på, at man kangraduere den sociale ydelses størrelse, eller er der i de pågældende EU-Domstolssager taleom, at der nok kan opstilles et tilknytningskrav, men når så dette tilknytningskrav er op-fyldt, skal de pågældende borgere have samme størrelse sociale ydelse som alle andre bor-gere i den pågældende stat?
Svar:De afgørelser fra Domstolen som er nævnt i spørgsmål 4 vedrører ikke ordninger, derer baseret på et optjeningsprincip, som det der her foreslås indført. Men EU-Domstolen an-erkender i de nævnte afgørelser, at en medlemsstat ved indretningen af sine sociale ydelserm.v. kan stille krav om at unionsborgere skal have en vis faktisk tilknytning til samfundet,før der kan opnås ret til ydelser. Som nævnt i svaret på spørgsmål 5, kan medlemsstaternefastlægge indholdet af de sociale sikringsordninger, herunder også indføre regler for engradvis optjening af ydelser, når blot EU-retten respekteres.
Side 2