Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 79
Offentligt
928862_0001.png
928862_0002.png
J.nr. 2010-311-0055Dato:7. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 79 - Forslag til lov om ændring af lov om en børnefami-lieydelse og lov om børnetilskud og forskudsvis udbetalingaf børnebidrag (Optjeningsprincip for børnefamilieydelseog børnetilskud, forbedret kontrol og udvidet modreg-ningsadgang ved udbetaling af børnefamilieydelse).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 8 af 3. december 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S).
Troels Lund Poulsen/ Søren Schou
Spørgsmål 8:Vil ministeren indhente EU-kommissionens vurdering af, om det foreslåede optjenings-princip for børnefamilieydelsen og børnetilskuddet er i overensstemmelse med EU-reglerne, dels for at sikre sig, at Folketinget ikke vedtager regler, der kan vise sig at være istrid med EU-reglerne, men også fordi det foreslåede optjeningsprincip ifølge lovforslagetsbemærkninger nødvendiggør udviklingsomkostninger på samlet 23 mio. kr. til systemtilret-ninger? Vil det ikke være fornuftigt at få sikkerhed for, at de foreslåede regler er i overens-stemmelse med EU-retten, inden der påbegyndes meget udgiftstunge systemtilretninger?
Svar:Der er ikke tradition for at indhente EU-kommissionens vurdering i sådanne tilfælde.Da EU-Domstolen endvidere har anerkendt, at der kan stilles krav om en vis tilknytning tilsamfundet ved tildeling af sociale ydelser, jf. svarene på spørgsmål 4-7, vurderes der hellerikke at være behov for at gøre det i denne situation.
Hvad angår udviklingsomkostningerne til systemtilretninger, er det korrekt at disse er rela-tivt store. Det skyldes netop, at der ved indretningen skal tages EU-retlige hensyn, som gørudformningen langt mere teknisk kompliceret.
Side 2