Boligudvalget 2010-11 (1. samling)
L 89 Bilag 30
Offentligt
995799_0001.png
995799_0002.png
Lovafdelingen
Kontor:Sagsnr.:Dok.:
Formueretskontoret2010-7005-0036CCN40201

Forslag til lov om ændring af lov om forbrugerbeskyttelse ved er-

hvervelse af fast ejendom m.v., lov om omsætning af fast ejendom og

lov om autorisation af elinstallatører m.v. (Revision af huseftersyn-

sordningen) (L 89)

ÆndringsforslagTil § 1Afjustitsministeren,tiltrådt af…:

x)

I den undernr. 10foreslåede § 5, stk. 1, nr. 1, ændres »10 år efterovertagelsesdagen« til: »5 år efter overtagelsesdagen og med mulighedfor forlængelse til i alt mindst 10 år«.[Ændring af forsikringstiden]Til § 4Afjustitsministeren,tiltrådt af…:

x)

Stk. 1affattes således:»Justitsministeren fastsætter tidspunktet for lovens ikrafttræden.«[Hjemmel for justitsministeren til at fastsætte tidspunktet for lovensikrafttræden]Slotsholmsgade 101216 København K.
BemærkningerTil § 1
Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]
Den foreslåede ændring afstk. 1, nr. 1,i § 5 i lov om forbrugerbeskyttel-se ved erhvervelse af fast ejendom m.v. indebærer, at ejerskifteforsikrin-gen som hidtil skal dække i minimum 5 år efter overtagelsesdagen medmulighed for forlængelse til i alt mindst 10 år.Efter bestemmelsen skal det tilbud om tegning af forsikring, som sælgerskal fremlægge for køber, dække i mindst 5 år fra overtagelsesdagen ogmed mulighed for forlængelse af forsikringsperioden til i alt mindst 10år. Giver det fremlagte tilbud ikke mulighed for denne forlængelse af for-sikringsperioden, kan sælgeren ikke undgå mangelshæftelsen efter be-stemmelsen i lovens § 2.Med ændringsforslaget videreføres gældende ret med hensyn til for-sikringstiden uændret.Til § 4Det foreslås istk. 1,at justitsministeren bemyndiges til at fastsætte tids-punktet for lovens ikrafttræden.De foreslåede ændringer af tilstandsrapportens indhold mv. nødvendig-gør omfattende ændringer af det it-system, der generer tilstandsrappor-terne, og som bruges til indberetning heraf. Det er endvidere nødvendigt,at der – når de nødvendige it-ændringer er foretaget – gennemføres engrundig test af det nye system med involvering af både systemadmini-strator og systemets brugere. Navnlig som følge af de ændringer af it-teknisk karakter, som skal foretages, bør der efter Økonomi- og Er-hvervsministeriets opfattelse tages et forbehold for de nye reglers ikraft-træden en bestemt dato. Der foreslås på den baggrund indsat en bemyn-digelse for justitsministeren til at sætte loven i kraft administrativt.Økonomi- og Erhvervsministeriet har oplyst, at de foreslåede ændringeraf tilstandsrapportens indhold mv., der skal foretages i regi af Erhvervs-og Byggestyrelsen, og som skal træde i kraft samtidig med loven, kanforventes gennemført ca. 8 måneder efter lovens forventede vedtagelse.Det er derfor Justitsministeriets klare forventning, at loven vil kunne træ-de i kraft omkring den 1. februar 2012.
2