Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
L 159
Offentligt
989384_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 29. april 2011Sagsnr.: 9919Dok.nr.: 230740
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 26. marts 2011 (L159 spørgsmål 24) anmodet om min besvarelse af følgende af Ole Vagn Christensen (S)stillede spørgsmål:

Spørgsmål 24:

”Det fremgår af ministerens svar på L 159 – spørgsmål 5, 7 og 12, at Fødevareministe-riet vil se på, om der er mulighed for at indføre særlige støtteindsatser for yngre jord-brugere under landdistriktsprogrammet. Hvorfor er dette ikke undersøgt, før man gribertil nedlæggelse af ordningen?”

Svar:

Yngre jordbruger ordningen er uhensigtsmæssig i tider med store økonomiske udsving.Ordningens selvfinansieringsprincip ville medføre, at ordningen, hvis den fortsatte, villeblive for dyr og dermed uhensigtsmæssig for de yngre jordbrugere. Med færre ansøgereville det ikke være muligt at opfylde forudsætningen om en selvfinansierende ordning,og det er derfor vurderet nødvendigt at nedlægge ordningen. Der er således ikke tale omet valg mellem den ene eller den anden ordning. Det følger imidlertid naturligt samtidigmed nedlæggelsen af ordningen for yngre jordbrugere, at se på de allerede eksisterendemuligheder for at indføre særlige støttesatser for yngre jordbrugere under landdistrikts-programmet.
Henrik Høegh
/Søren Sørensen