Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
L 159
Offentligt
1001519_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 25. maj 2011Sagsnr.: 10300Dok.nr.: 242166
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 24. maj 2011 (L159 spørgsmål 41) anmodet om min besvarelse af følgende af Kristen Touborg (SF)stillede spørgsmål.

Spørgsmål 41:

Vil ministeren oplyse, om økologerne på tilsvarende måde som Landbrug & Fødevarerog LandboUngdom vil blive indkaldt til drøftelser om en ny ordning?

Svar:

Da økologerne ikke som sådan kan siges at være en gruppe, som har en særligtilknytning til en ordning for yngre jordbrugere, har Fødevareminsiteriet ikke fundetanledning til at invitere økologerne til drøftelser om en ny ordning. Dertil kommer, atøkologerne ikke har anmodet om et møde om sagen.Drøftelserne med Landbrug og Fødevarer og LandboUngdom falder naturlig iforlængelse af, at disse parter har anmodet om et møde med ministeren, ligesom det erLandbrug og Fødevarer, som har udarbejdet et bud på en ny kautionsordning for yngrejordbrugere, mens LandboUngdom vurderes at være det naturlige talerør før de ungelandmænd i denne sag.Såfremt økologerne ønsker et møde om sagen vil de naturligvis blive inviteret til dette.
Henrik Høegh
/Søren Sørensen