Boligudvalget 2010-11 (1. samling)
L 60
Offentligt
928555_0001.png
928555_0002.png
Folketingets Boligudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518E-mail [email protected]www.sm.dk
Dato: 6. december 2010
Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 3. december 2010følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 11 adforslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Stop for anvis-ning til ghettoområder af borgere fra lande uden for Det Europæiske Øko-nomiske Samarbejdsområde) (L 60)
J.nr. 2010-7278
Spørgsmål nr. 11:Vil ministeren redegøre for, hvorfor den borger, der forelsker sig og vil bo meden ikke-EU/EØS-statsborger i Danmark, skal have bedre mulighed for at fåanvist en bolig i et boligområde, der ikke er karakteriseret som et ghet-to-område, til forskel fra den borger, der vil bo med en EU/EØS-statsborger?
Svar:Som udgangspunkt finder borgerne selv en bolig. Det gælder også borgere, derforelsker sig og vil bo i Danmark.Forslaget om stop for kommunal anvisning af borgere fra ikke-EU/EØS-lande tilghettoområder og boligområder omfattet af kombineret udlejning omhandlerden situation, hvor kommunen vurderer, at den pågældende har et akut bolig-socialt behov, som kommunen vil imødekomme ved at tilbyde en almen bolig,som den har anvisningsret til. I den situation anviser kommunen en bolig. Efterforslaget skal kommunen så vidt muligt undgå at anvise denne i kommunensghettoområder.Formålet med forslaget er at medvirke til en mere varieret beboersammensæt-ning i ghettoområderne og områderne, der er omfattet af kombineret udlejning.
Her er koncentrationen af personer med anden etnisk herkomst end dansk iforvejen høj, og med forslaget sikres det, at den kommunale anvisning medvir-ker til at modvirke denne koncentration.Forslaget om stop for anvisning af borgere fra ikke-EU/EØS-lande vil endvideremedvirke til at sikre en bedre integration af disse borgere i det danske samfund,Det sker bedre i velfungerende boligområder.
Benedikte Kiær/MikaelLynnerup Kristensen
2