Europaudvalget 2011-12
EUU Alm.del
Offentligt
1089032_0001.png

UDENRIGSMINISTERIET

Spørgsmål fra Europaudvalgettil europaministeren af 8.februar 2012.EUU alm. del – spørgsmål 58stillet efter ønske fra NikolajVillumsen (EL).Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:
EUU alm. del, spørgsmål nr. 58.Ministeren bedes redegøre for, om der efter ministerens vurdering kommer til at være enfolkeafstemning i Danmark, såfremt finanspagtens regler bliver indskrevet i EU'straktatgrundlag, sådan som det ifølge artikel 16 i finanspagten er et mål at gøre indenfor 5 år?
Svar:Finanspagten fastlægger i artikel 16, at deltagerlandene inden fem år skal ”tage de nødvendigeskridt i overensstemmelse med traktaten om Den Europæiske Union og traktaten om DenEuropæiske Unions funktionsmåde med henblik på at indarbejde denne traktats indhold i DenEuropæiske Unions retlige rammer”. Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at sige,hvordan og i hvilket omfang, reglerne vil blive indarbejdet. Det følger bl.a. af, at det skal ske pågrundlag af en evaluering af pagtens gennemførelse. Når det er afklaret, hvordan pagten vilblive indarbejdet, vil der skulle foretages en vurdering af forholdet til grundloven og tileuroforbeholdet.