Europaudvalget 2011-12
EUU Alm.del
Offentligt
1045647_0001.png
Kulturministeren
Folketingets EuropaudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
Folketingets Europaudvalg har den 26. oktober 2011, efter ønske fra Per Clausen (EL),stillet mig følgende spørgsmål, nr. 7 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

”Ministeren bedes redegøre for, hvilke konsekvenser, han forventer, vedtagelsen af DetEuropæiske Råds konklusioner (afsnit I.1.b) om at EU’s ophavsretsordning skalmoderniseres ”med henblik på at sikre EU’s konkurrencefordel og skabe mulighed fornye forretningsmodeller” vil få for de danske ophavsretsregler.”

Svar:

Regeringen lægger vægt på at bidrage til skabelsen af et velfungerende digitalt indremarked med de vækstmuligheder og andre fordele, det indebærer for forbrugere ogvirksomheder mv. I den forbindelse er det vigtigt, at der ikke er unødige barrierer forudviklingen af eksisterende og nye innovative forretningsmodeller for kreativt indhold.Regeringen vil vurdere de enkelte konkrete initiativer, der vil blive fremlagt som led ifuldførelsen af det digitale indre marked, og i den forbindelse sikre løsninger, derbalancerer de nødvendige hensyn til forskellige interessenter på markedet, herunderforbrugere, rettighedshavere, producenter og udbydere af kreativt indhold m.v. Det ertilsvarende vigtigt, at de konkrete initiativer i gennemførelsen af det digitale marked eromkostningseffektive og proportionelle med forslagenes merværdi.
Uffe Elbæk
Dok. nr. 1138768