Europaudvalget 2011-12
EUU Alm.del
Offentligt
1036883_0001.png
UDENRIGSMINISTERIETDato: 3. november 2011Omtryk pr. 1. november 2011 af FEUspørgsmål nr. 8 af 26. oktober 2011 fraFolketingets Europaudvalg

Spørgsmål 8:

Ministeren bedes redegøre for hvad EU, herunder Danmark, vil gøre for at forhindre det nærtforestående angreb på Ashraf lejren, som omtales i den iranske modstandsbevægelse NCRI's"Statement no. 149" af 19. oktober 2011?

Svar:

Jeg er bekendt med de irakiske myndigheders planer om at rydde Ashraf lejren inden udgangenaf 2011, men ikke med, at der skulle være et forstående angreb på lejren.Det står efter min opfattelse ikke til diskussion, at der skal findes en fredelig løsning på lejrensfremtid. En løsning, som respekterer internationale konventioner og garanterer lejrbeboernesfundamentale rettigheder.Det har vi fra dansk side gang på gang understreget overfor de irakiske myndigheder, bådebilateralt og i EU kredsen. Danmark bakker også op om den igangværende proces underUNHCR’s ledelse, som sigter på at identificere og genbosætte lejrens ca. 3400 beboere.Regeringen vil bilateralt, og i EU sammenhæng, fortsat opfordre de irakiske myndigheder til atgive UNHCR den fornødne tid til at fuldføre arbejdet. Parallelt hermed vil vi opfordre CampAshraf lejrens ledelse og beboere til helhjertet at samarbejde med UNHCR.