Jeg vil da gerne kvittere for debatten her i Folketinget.
Det er relativt længe siden, at vi i Dansk Folkeparti udarbejdede det her beslutningsforslag, og der er løbet meget vand i åen siden.
Der har også været en behandling i Folketinget af et andet forslag, som omhandlede nogenlunde det samme, men hvor der var en større økonomisk ændring, da det også gjaldt for restaurationsbesøg osv.
Jeg vil gerne kvittere for den debat, der har været.
Jeg synes selvfølgelig også, at det er interessant at få lejlighed til at diskutere noget så vigtigt som et dansk erhverv, der ikke kan udflages.
Det er jo sådan, at det danske turismeerhverv, som også hr.
Brian Mikkelsen nævnte, med omkring 110.000 årsværk faktisk er et af de største erhverv, vi har i Danmark.
Det er også et af de steder, hvor vi kan se, at der har været en vækst.
Den vækst kan blive endnu større.
Til trods for at vi i nogle år har oplevet stagnation og mindre købekraft, har man netop i turismeerhvervet kunnet se, både i erhvervsturismen med konferencer osv.
og ved, at der har været flere almindelige turistbesøg, at der har været en større omsætning – der har været en større tilgang til den danske turismebranche.
Jeg har noteret mig, at skatteministeren nævnte, at regeringen, som der også står i regeringsgrundlaget, har nedsat den her produktivitetskommission, som måske vil kunne komme ind på nogle af de elementer, der ligger i det her beslutningsforslag.
Jeg kan selvfølgelig håbe på, at det i den sidste ende for en gangs skyld, kunne man sige, er fornuften, der vil sejre i regeringen, og at det vil kunne betyde, at vi vitterlig vil kunne se en ligestilling af det danske turismeerhverv med alle mulige andre erhverv i Danmark.
For det er altså en konkurrenceforvridende situation, vi har, når danske virksomheder ikke har den samme refusionsmulighed som i andre sammenhænge med hensyn til den momsafløftning, der finder sted.
Jeg har noteret mig, at flere af ordførerne har stillet sig tvivlende over for det, fordi vi kun har talmateriale for de tre første kvartaler af 2011.
De ville gerne have tallene for et helt år, inden de ville tage stilling.
Så har jeg jo så fået tallene fra HORESTA, fra branchen, og de viser, at de danske hoteller i 2011 har oplevet en fremgang på 903.000 overnatninger sammenlignet med 2010, og at antallet af udlændinge, der overnatter her, udgør 489.000 af de her overnatninger.
Det er en stigning på 10 pct., og det er det højeste antal udenlandske hotelovernattende gæster i de seneste 20 år i Danmark.
Man kunne jo sagtens foranlediges til at tro, at en af de væsentlige årsager til den her stigning er, at vi netop i 2011 på Dansk Folkepartis initiativ fik indført, at momsafløftningen blev hævet fra 25 pct.
til de 50 pct.
Men det er ikke nok med det, for de opgørelser, som vi nu har fået, viser jo også, at det øgede antal udenlandske overnattende gæster har medført en ekstra eksportindtægt i Danmark på 782 mio.
kr.
– altså vel at mærke penge udefra og ind i Danmark til betalingsbalancen.
Det har samtidig medført ekstra indtægter til statskassen på 321 mio.
kr., og beskæftigelseseffekten har været, at der er kommet 1.000 nye job i Danmark.
Det er rigtigt, at vi har nogle tal fra Skatteministeriet, der siger, at vi ved at indføre det her selvfølgelig vil få et momsprovenutab.
Det er jo også korrekt, men der er vores pointe jo blot, at provenutabet er langt mindre end den gevinst, vi får.
Deraf kommer diskussionen om de dynamiske effekter.
Vi var forberedt på, at regeringen ville bruge det som en undskyldning, og derfor har vi valgt oven i at sætte en konkret finansiering ind.
Vi foreslår en finansiering gennem nedbringelse af de statslige konsulenthonorarer.
Det er noget, som flere af de nuværende regeringspartier faktisk tidligere selv har foreslået, så det synes vi sådan set måtte være noget af det mest fornuftige at bruge, fordi det da er noget, som regeringspartierne selv tidligere har ment.
Samtidig har vi sagt, at man kan vælge at sanere i nogle af de erhvervstilskud, som i forvejen tilgår det danske erhvervsliv.
Vi må i dag desværre konstatere, at det har været skønne, spildte kræfter.
Men i Dansk Folkeparti er vi optimistiske mennesker, og vi tror faktisk på, at det inden længe, måske når der engang skal være årsmøder og kongresser i regeringspartierne, hvor man har behov for at få en fjer i hatten osv., jo kunne være, at en vækstpakke netop kunne komme til at indeholde en del af det her forslag, som vi har behandlet her i dag.
Jeg tror faktisk på, at det er noget, som regeringen allerinderst ønsker.
Jeg tror også på, at det er noget, som nogle i regeringen allerede ser på og arbejder med.
Det er så en påstand, men den må komme an på en senere prøve.
Dansk Folkeparti er glade for støtten fra Liberal Alliance, og vi er også meget glade for støtten fra Det Konservative Folkeparti.
Vi vil selvfølgelig også håbe på, at støtten på et senere tidspunkt vil komme fra et flertal her i Folketinget, så man faktisk kan få skabt nogle job, som bliver i Danmark.
Det synes vi sådan set at Danmark fortjener.