COMMISSION STAFF WORKING PAPER REPORT ON THE PROGRESS ON EQUALITY BETWEEN WOMEN AND MEN IN 2010

COMMISSION STAFF WORKING PAPER REPORT ON THE PROGRESS ON EQUALITY BETWEEN WOMEN AND MEN IN 2010

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Arbejdsdokument
SEK20110193 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
11.02.2011
Dokumenttype:
Arbejdsdokument
Procedurenummer:
SEC/2011/0193
EU's databaser om forslaget
  • 04-03-2011 kl. 10:00
    Møde nr. 21 i Europaudvalget

Kommissionen gør i denne rapport status over ligestillingen mellem mænd og kvinder i EU inden for fem områder, hvor strategien for ligestilling mellem mænd og kvinder (2010-2015) anvendes. Rapporten viser, at der på trods af en generel udvikling i retning af mere ligestilling i samfundet og på arbejdsmarkedet kun gøres langsomt fremskridt hen mod  at fjerne uligheder mellem mænd og kvinder. Det er stadig en udfordring at opfylde beskæftigelsesmålene i Europa 2020-strategien, og rapporten viser, hvor vigtig en rolle ligestillingen mellem mænd og kvinder spiller for at nå disse mål. 

De fleste medlemsstater har ligestillingsplaner eller –strategier, som fremmer integration af kønsaspektet og sætter specifikke initiativer i værk. Med sin nye strategi understreger Kommissionen sin forpligtelse til at fremme ligestilling mellem mænd og kvinder i alle sine politikker. Kommissionen vil fremover give en årlig status over ligestillingen i EU og fremhæve god praksis i medlemsstaterne. Ligestilling vil også blive behandlet i årsrapporten om anvendelsen af EU's charter om grundlæggende rettigheder.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".