Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
L 104 Bilag 8
Offentligt
1099840_0001.png
1099840_0002.png
DNM
Bilag AGentofte den 28. Marts 2012Fremsendt ved e-mailTil Folketinget Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitikv/ UdvalgssekretærKatinka VillemoesTil Udvalgets medlenner.
Justitsministeren har netop fremsat et lovforslag L 104 (Fremsat02-03-2012),som skal ændreden nugældende Udlændingelov. Lovforslaget var til første behandling i Folketinget tirsdag d.20. marts 2012.
Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse (DNM) vil i denne forbindelse gerne fremhæve følgendeoverfor udvalgets medlemmer.1.Hvilken sikkerhed har danske statsborgere for, at den nye Udlændingelov nu vilrespekterer alle de Internationale aftaler, som Danmark har indgået og forpligtet sig til atefterleve og overholde ? Vi tænker her særligt på:FN-børnekonvention (Børns ret til samvær med begge forældre)Vores medlemskab af EU (EU-traktaten) og familiens enhed.EMRK som er borgernes beskyttelse af rettigheder over for myndighederneEU-domstolens afgørelser om familiesammenføring i medlemslandeneMenneskerettighedsdomstolen i Strassbourg´s afgørelse (24 års-reglen)Retten til selv at tilrettelægge sin tilværelses indhold uden statens indblanding.
2.Familiesammenføring er en ukrænkelig rettighed. Ægteskabet er enkonventionsbeskyttet rettighed, som er en del af Dansk Lovgivning, Hvorledes vil dennerettighed, med rette, kunne kaldes ”Indvandring” med særlige politiske krav til opfyldelse,således som det fortsat sker i L 104 ?3.Traktat om en forfatning for Europa (forfatningstraktaten) artikel 1-6 (EU-retten)bestemmer:Forfatningen og den ret, der vedtages af Unionens institutioner under udøvelsen af de beføjelser, der ertildelt denne, har forrang frem for medlemsstaternes ret.[Beskyttelsesniveau]Ingen bestemmelse i dette charter må fortolkes som en begrænsning af eller et indgreb i de grundlæggendemenneskerettigheder og frihedsrettigheder, der anerkendesi EU-retten og folkeretten, i de internationale konventioner, som Unionen eller allemedlemsstaterne er parter i, herunder den europæiske konvention til beskyttelse afmenneskerettigheder og grundlæggende frihedsrettigheder, samt i medlemsstaternesforfatninger på disses respektive anvendelsesområder.
[Forbud mod misbrug af rettigheder]Intet i dette charter må fortolkes, som om det medførte ret til at indlade sig på enaktivitet eller udføre en handling med sigte på at tilintetgøre de rettigheder og friheder,der er anerkendt i dette charter, eller at begrænse disse rettigheder og friheder ividere omfang, end der er hjemmel for i dette charter
Hvorledes har forslagsstilleren (Justitsministeren) dokumenterer overfor Udvalget, atlovforslaget L 104 overholder disse klare forudsætninger for dansk lovgivning?4.I 2002 skabte DNM ”Sveriges-løsningen”, som en lovlig mulighed for Dansk-Udenlandske ægtepar, som på ulykkeligvis blev ramt af den, samme år vedtagneUdlændingelov. Har Udvalgetfrag Justitsministeren modtaget en bekræftelse på, at dennemuligheds lovmedholdelighed fortsat eksisterer og ikke kan betegnes som en omgåelse afgældende ret og den nu foreslåede L 104 ?5.DNMs indstilling til den forskelsbehandling, som administrativt anvendes vedægteskab mellem fætre og kusiner, som alene afhængig af, om der er tale om et ægteskabmellem to Unionsborgere eller mellem en Unionsborger og en ikke Unionsborger er klar. Detteer en lovstridig forskelsbehandling i.h.t. EU-konventionen (vores medlkemskab af EU)Sikringen at denne retsstridige forskelsbehandling bør øjeblikkelig ophører og at de ægtepar,som på uretmæssigt grundlag har fået sået tvivl og manglende respekt for deres ægteskabetablering af egen fri vilje alene på grundlag af deres slægtskab ?6.DNM tvivler oprigtigt på, med det foreliggende lovforslag at Justitsministeren kansikre sig, at der ikke fremover vil være en konflikt mellem de rettigheder borgerne har efterDansk Lov og EU-retten, herunder de rettigheder, der er beskrevet i Direktiv 2004/38/eu dertil trods for pålæg fra EU-kommissionen, fortsat ikke er blevet implementeret korrekt i DanskLov ?Henvendelsen og bilaget må gerne offentliggøres på Folketingets hjemmeside
Med venlig hilsenTorben Wilken, formand for DNM