Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
L 104
Offentligt
1103434_0001.png
1103434_0002.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge-og IntegrationspolitikFolketingetChristiansborg1240 København K.
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:
13. april 2012UdlændingelovkontoretDorte L. Kjærgaard2012-0032-0155
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 1 vedrørende forslag til lov omændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning(Ny balance i reglerne om ægtefællesammenføring, gebyr, fravigelse afpersondatalovens § 7, stk. 8, i visse sager i forbindelse med overgang tilelektronisk sagsbehandling, repræsentationsaftaler i medfør af visumko-deksen m.v.) (L 104), som Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Inte-grationspolitik har stillet til justitsministeren den 16. marts 2012. Spørgs-målet er stillet efter ønske fra Johanne Schmidt-Nielsen (EL).
Morten Bødskov/Frederik Gammeltoft
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 1 vedrørende forslag til lov om ændring af udlændinge-

loven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning (Ny balance i reg-

lerne om ægtefællesammenføring, gebyr, fravigelse af persondatalo-

vens § 7, stk. 8, i visse sager i forbindelse med overgang til elektronisk

sagsbehandling, repræsentationsaftaler i medfør af visumkodeksen

m.v.) (L 104) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrati-

onspolitik:

”Hvordan ser ministeren på at nedbringe sagsbehandlingstidentil fire uger i sager om ægtefællesammenføring som foreslået ihøringssvaret fra advokat Anders Chr. Jensen?”

Svar:

Udlændingestyrelsen, der er førsteinstans for behandling af sager om fami-liesammenføring, har siden den 1. februar 2007 haft servicemål i form afmaksimale sagsbehandlingstider, som regnes fra det tidspunkt, hvor ansø-geren har leveret de oplysninger, der er nødvendige for, at Udlændingesty-relsen kan behandle sagen.Enkle, fuldt oplyste ægtefællesager forventes behandlet på maksimalt 3måneder. En sag betragtes som enkel, hvis de almindelige betingelser forfamiliesammenføring umiddelbart synes opfyldt, eller hvis det er tydeligt,at et grundlæggende krav ikke er opfyldt.Komplicerede ægtefællesager forventes behandlet inden for maksimalt 7måneder. En sag betragtes som kompliceret, hvis det vil kræve nærmereefterprøvelse af sagen for at tage stilling til, om betingelserne for ægtefæl-lesammenføring er opfyldt, eller hvis der er behov for at foretage nærmereundersøgelser.Udlændingestyrelsen har til stadighed fokus på at overholde de udmeldteservicemål, og styrelsen bestræber sig ligeledes på – i det omfang det ermuligt – at afslutte en sagsbehandling forud for udløbet af servicemålet.Ved fastsættelse af servicemål er det vigtigt, at servicemålet i langt denovervejende del af sagerne kan forventes overholdt. I modsat fald vil detskabe skuffede forventninger hos styrelsens brugere. Som følge af sagsom-rådets kompleksitet vil det i størstedelen af sagerne ikke være muligt at le-ve op til et servicemål på 4 uger.
2