Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
L 104
Offentligt
1109776_0001.png
1109776_0002.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge-og IntegrationspolitikFolketingetChristiansborg1240 København K.
Dato:25. april 2012Kontor: UdlændingekontoretSagsbeh: Dorte Lohmann Kjær-gaardSagsnr.: 2012-0032-0155Dok.:403529
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 71 vedrørende forslag til lovom ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløs-ning (Ny balance i reglerne om ægtefællesammenføring, gebyr, fravigelseaf persondatalovens § 7, stk. 8, i visse sager i forbindelse med overgang tilelektronisk sagsbehandling, repræsentationsaftaler i medfør af visumko-deksen m.v.) (L 104), som Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Inte-grationspolitik har stillet til justitsministeren den 19. april 2012. Spørgs-målet er stillet efter ønske fra Johanne Schmidt-Nielsen (EL).
Morten Bødskov/Frederik Gammeltoft
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 71 vedrørende forslag til lov om ændring af udlændin-

geloven og lov om ægteskabs indgåelse og opløsning (Ny balance i reg-

lerne om ægtefællesammenføring, gebyr, fravigelse af persondatalo-

vens § 7, stk. 8, i visse sager i forbindelse med overgang til elektronisk

sagsbehandling, repræsentationsaftaler i medfør af visumkodeksen

m.v.) (L 104) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrati-

onspolitik:

”Hvad er til hinder for, at personer, som har stillet en sikkerhedpå 100.000 kroner eller derover efter de hidtil gældende reglerom familiesammenføring, får nedskrevet sikkerheden til i før-ste omgang 50.000 kroner og senere får den yderligere reduce-ret, efterhånden som de består de nødvendige danskprøver?”

Svar:

De foreslåede regler om nedsættelse af den økonomiske sikkerhed skal sesi sammenhæng med det foreslåede krav om bestået danskprøve som betin-gelse for fortsat opholdstilladelse.Det foreslås, at de nye regler om størrelsen af den økonomiske sikkerhed,kravet om bestået danskprøve som betingelse for fortsat opholdstilladelseog nedsættelse af den økonomiske sikkerhed ved beståede danskprøver ik-ke finder anvendelse for udlændinge, der er meddelt opholdstilladelse in-den lovens ikrafttræden. Der henvises til lovforslagets § 3, stk. 4.Forslaget til § 3, stk. 4, indebærer bl.a., at udlændinge, der er meddelt æg-tefællesammenføring inden lovens ikrafttræden, ikke omfattes af kravetom bestået danskprøve som betingelse for fortsat opholdstilladelse.Der er ikke noget til hinder for, at en udlænding, der er meddelt opholdstil-ladelse her i landet, søger om opholdstilladelse efter de nye regler om æg-tefællesammenføring.En udlænding, der er meddelt opholdstilladelse her i landet som ægtefælle-sammenført, vil således kunne søge om opholdstilladelse efter de nye reg-ler om ægtefællesammenføring, når disse er trådt i kraft. Dette vil bl.a. in-debære, at udlændingen omfattes af de nye regler om størrelsen af denøkonomiske sikkerhedsstillelse, kravet om bestået danskprøve som betin-gelse for fortsat opholdstilladelse og de nye regler om nedsættelse af sik-kerhedsstillelsen ved beståede danskprøver.
2