Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12
L 183 Bilag 12
Offentligt
1132035_0001.png
Ændringsforslag stillet den {FREMSAT} af klima-, energi- og bygningsministeren
ændringsforslagLov om ændring af lov om varmeforsyning, lov om elforsyning og bygge-loven(Biomassebaseret varmeproduktion på centrale kraft-varme-anlæg og udvalgte barmarksværker,undtagelse af forbrænding af farligt affald fra prisbestemmelserne samt forbud mod installation afolie- og naturgasfyr til bygningsopvarmning m.v.)
Til § 11)I det undernr. 2foreslåede§ 20, stk. 1, 2. pkt.,udgår »eller damp«.[Levering af damp til andre formål end levering af energi til bygningers opvarmning og forsyningmed varmt vand i de centrale områder kan ske på markedsbestemte vilkår]
BemærkningerTil nr. 1Ved ændringsforslag nr. 1 i udvalgets betænkning tilføjedes der et 2. pkt. til den foreslåede § 20,stk. 1, i lov om varmeforsyning med det formål at opretholde anvendelse af prisbestemmelserne forlevering af opvarmet vand eller damp til andre formål end rumopvarmning og forsyning med varmtbrugsvand i de centralt forsynede områder. Hensigten hermed var at beskytte procesvarmeforbruge-re, over for hvem det centrale kraft-varme-værk har en monopollignende position. Ved dette æn-dringsforslag foreslås det, at alene levering af varmt vand skal ske efter prisbestemmelserne og atlevering af damp kan ske på markedsbestemte vilkår.Det er generelt store industrier, der aftager damp til andre formål, såsom procesformål. Det vurde-res ikke, at disse store industrivirksomheder, ud over de almindelige konkurrenceretlige regler, harbrug for yderligere beskyttelse via prisreguleringen i lov om varmeforsyning. Det bør være muligt,for disse virksomheder at indgå aftaler på lige vilkår med det centrale kraft-varme-værk.