Beskæftigelsesudvalget 2011-12
L 92 Bilag 1
Offentligt
1082967_0001.png
1082967_0002.png
NOTAT
22. februar 2012
Resume af og kommentarer til høringssvar vedrø-rende forslag til lov om ændring af lov om en aktivbeskæftigelsesindsats (Ændring af prisloftet på 6ugers selvvalgt uddannelse)
J.nr. 2011-0013701/2011-26551. kontor//jas

Indledning

Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om en ak-tiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik og lov om integration af ud-lændinge i Danmark (Midlertidig forlængelse af dagpengeperioden, ændring afprisloftet på 6 ugers selvvalgt uddannelse, ferie til kontanthjælpsmodtagere mv.)blev sendt i høring i organisationer, interesseorganisationer mv., jf. bilag 1, den 21.december 2011 med frist til den 16. januar 2012. Lovforslaget indeholdt følgendeelementer:Midlertidig forlængelse af dagpengeperiodenÆndring af prisloftet på 6 ugers selvvalgt uddannelseFerie til kontanthjælpsmodtagere mv.Efterfølgende er det besluttet at dele lovforslaget, således at ændringen af prisloftetpå 6 ugers selvvalgt uddannelse udskilles i et særskilt lovforslag.For så vidt angår den midlertidige forlængelse af dagpengeperioden og ferie tilkontanthjælp mv. henvises til særskilt høringsnotat.Dette høringsnotat vedrører den del af det oprindelige lovforslag, der udmønterændringen af prisloftet på 6 ugers selvvalgt uddannelseDer er modtaget høringssvar fra LO, FTF, DA og SALA, Lederne, KL, Arbejds-løshedskassen for Selvstændige Erhvervsdrivende, Kristelig Fagbevægelse, For-eningen af Statsforvaltningsdirektører, Ankestyrelsen og Rådet for Socialt Udsatte.De modtagne høringssvar vedlægges.Bemærkningerne har ikke givet anledning til ændringer i lovforslaget.

Resume og kommentarer

LO bifalder, at prisloftet for uddannelser til og med faglært niveau fjernes.Prisloftet har været en stor sten i skoen for en velfungerende indsats, siden det blevindført den 1. januar 2011. Den nu indgåede aftale er dermed et stort første skridtpå vejen til mere uddannelse af de arbejdsløse.LO understreger, at der også er behov for at forbedre uddannelsesmulighederne forarbejdsløse med kortere videregående uddannelser, da de bestemt også er udfordretaf manglen på job og krav til kvalifikationer.
Kommentar:
Det fremgår af finanslovsaftalen mellem regeringen og Enhedslisten, somdette lovforslag udmønter, atfaglærte, ufaglærte og ledige med forældet uddan-nelse skal have mulighed for at tage AMU-kurser, som kan hjælpe dem i arbejdeuden at skulle være begrænset af et prisloft.FTF støtter forslaget.Kristelig Fagbevægelse tilslutter sig ændringerne, blandt andet at der bliver øgedemuligheder for opkvalificering i perioden med 6 ugers selvvalgt uddannelse.
2