Beskæftigelsesudvalget 2011-12
L 36
Offentligt
1060586_0001.png
1060586_0002.png
TALE
21. december 2011
Beskæftigelsesministerens tale til samrådsspørgsmålA den 20. december - stillet af Ulla Tørnæs (V)
J.nr. 2011-1810PS/kbh/lsj
Det talte ord gælder

Samrådsspørgsmål A

”Ministeren bedes redegøre for den uenighed, der er internt iregeringspartierne om konsekvenserne af afskaffelsen afkontanthjælpsloftet og 225-timersreglen jf. udtalelserne fraDe Radikales finansordfører Marianne Jelved til Ritzau den16. december 2011.”

Svar:

Der er ingen uenighed i regeringen. Tværtimod.Vi er enige om at afskaffe fattigdomsydelserne, og vi er stol-te over, at det nu er slut med at sende mennesker ud i langva-rig fattigdom.Det er ikke mindst for børnene et kæmpe skridt i den rigtigeretning, så de kan få et liv der minder lidt mere om deresklassekammeraters og i sidste ende en bedre chance for at fået bedre liv end deres forældre.Men regeringen stopper ikke her.Vi er enige om at lave en ambitiøs kontanthjælpsreform ogen skattereform, som markant sænker skatten på arbejde.En kontanthjælpsreform, hvor vi vil stille krav til kontant-hjælpsmodtagerne. Krav som bygger på, at når man har rettil kontanthjælp, så har man også pligt til enten at arbejde for
kontanthjælpen eller til at gå i gang med en uddannelse påSU, hvis man ikke har en uddannelse.Skattereformen skal sænke skatten på arbejde så blandt andetgevinsten ved at være i job frem for på offentlig forsørgelsebliver større.Så som jeg har sagt efterhånden rigtig mange gange, kan af-skaffelsen af de fattigdomsskabende ydelser ikke stå alene.Det skal følges af reformer. Men en ting er sikkert. Regerin-gen vil afskaffe de lave ydelser, fordi vi ønsker at sikre men-nesker, som modtager offentlig forsørgelse et anstændigtøkonomisk levegrundlag.
2