Som vi ser det, er det i fuld overensstemmelse med euroforbeholdet at underskrive finanspagten, for det er sådan set ikke noget nyt, det er ikke nogen ny ting, at Domstolen kan gøre det.
Det danske euroforbehold består jo i, at Danmark ligesom de andre lande, der ikke er eurolande, ikke deltager i den fælles valuta.
Vi har ikke euroen, og vi er heller ikke en del af det, der er i forhold til Den Europæiske Centralbank og den fælles pengepolitik samt enkelte dele af det økonomiske samarbejde; især det, der vedrører sanktioner, er vi ikke en del af.
Det er ligesom noget, som eurolandene har for sig, og vi har vores måde at gøre tingene på.
Så har vi herhjemme valgt at føre en fastkurspolitik og lægge os meget tæt op ad euroen, men det er vores valg, det er noget, vi har besluttet os for at gøre.
Spørgsmålet om sanktioner er derfor et spørgsmål, der er fuldstændig afklaret, for Danmark bliver ikke omfattet af nogen sanktioner i forbindelse med vores økonomiske politik eller i forbindelse med den måde, vi fører vores økonomiske politik på, men det er noget, der er et anliggende for eurolandene, det er noget, de har for sig selv.
Der, hvor Danmark ville kunne bringe sig selv i en mindre flatterende situation, var selvfølgelig, hvis vi lod være med at gøre det, som vi nu gerne vil tilslutte os.
Altså, hvis vi f.eks.
gik ned og undertegnede finanspagten og derefter tog hjem, mens vi grinede hele vejen hjem og sagde, at det kan de godt glemme, så var det det, vi ville gøre.
Men det er jo heller ikke det, vi planlægger at gøre.
Det, vi planlægger at gøre, er sådan set at sige:
Ja, vi vil gerne undertegne finanspagten, og så vil vi gøre det, som vi dermed lover, nemlig at gå hjem og fremsætte et lovforslag for Folketinget, altså på helt almindelig vis med udvalgsbehandling og tre behandlinger, som sådan set gør, at det bliver en national ting at gøre det, vi igennem masser af år har lovet i EU.
Det synes jeg egentlig et eller andet sted er o.k.
og en måde at gøre tingene på, der er meget jordnær.
Det var sådan set noget, som man egentlig også skulle tro var noget, som Enhedslisten, der, som jeg har forstået det, sagt lidt på jysk, ellers er noget tøvende over for Den Europæiske Union og dens gøren og laden, måtte kunne identificere sig med, så de kunne sige:
O.k., det er fair nok, det kommer hjem i Folketinget, og så kan vi forholde os til det.