Europaministerens besvarelse af spørgsmål nr. 7 alm. del af 19. oktober 2012 fra FolketingetsEuropaudvalgSpørgsmål 7:
Ministeren bedes oplyse hvor mange danskere, der er ansat i henholdsvis Kommissionen ogRådet, samt hvilke niveauer de er ansat på, og hvorvidt der er tale om sekunderinger ellerfastansættelse?Svar:
Kommissionen:
Kommissionens medarbejderstab omfatter 391 danskere, svarende til 1,6 % af staben, heraf244 AC’er (1,9 % af denne personalekategori) og 147 ikke-akademiske sagsbehandlere ogsekretærer. Den danske medarbejdergruppe omfatter en generaldirektørstilling, syvdirektørstillinger (heri medregnet chefen for kontoret i København), en afdelingschef, 23kontorchefstillinger og 14 vicekontorchefstillinger; Hertil kommer godt 25 nationale ekspertersekunderet fra den danske centraladministration. Sekunderede medarbejdere kan ikke haveledelsesfunktioner.Ministerrådets sekretariat:
46 danske AC’er og 35 ikke-akademiske sagsbehandlere og sekretærer er ansat iRådssekretariatet, svarende til 2,3 % af staben. Lidt over halvdelen af de akademiskemedarbejdere arbejder i oversættelsestjenesten. En dansk medarbejder er placeret i DER-formanden Hermann Van Rompuys kabinet.Danmark har seks kontorchefstillinger i Rådssekretariatet. Danmark beklæder derimod ikkelængere poster på direktør- eller højere niveau i sekretariatet, der råder over 47 sådanne højerechefstillinger - en generalsekretær, otte generaldirektører, tre vicegeneraldirektører, og 35direktørposter. Der vil muligvis ske en reduktion i antallet af direktørstillinger i forbindelse mednaturlig afgang.Danmark har for tiden ikke sekunderede eksperter i Rådet, der anvender dennepersonalekategori i væsentligt mindre grad end Kommissionen og EEAS.